PRVI PUT U 140 GODINA DUGOJ HISTORIJI: Metropolitan opera otkazala cijelu sezonu

Njujorška Metropolitan opera je odlučila da otkaže cijelu sezonu, prvi put u gotovo 140-godišnjoj istoriji, zbog pandemije koronavirusa.

Sweet gig alert: The Metropolitan opera is looking for (paid!) interns

Opera planira da nastavi s održavanjem predstava tek sljedećeg septembra, kada počinje operska sezona, i to svojim prvim komadom crnog kompozitora, “Fire Shut Up in My Bones” Terencea Blancharda.

Sezona je trebalo da počne ove nedjelje, ali je Opera 1. juna objavila da pomjera otvaranje za 31. decembar.

Otkazano je 218 izvođenja 23 opere, koliko je bilo planirano u narednoj sezoni, kao i međunarodna turneja orkestra, planirana za juni 2021. godine.

Računajući i predstave otkazane u prethodnoj sezoni, prekinutoj 12. marta zbog pandemije, broj neodigranih komada biće 276.

Generalni upravnik Metropolitan opere Piter Gelb iznio je procjenu da će kompanija zbog otkazivanja ostatka sezone izgubiti dodatna 54 miliona dolara, a da će ukupni gubitak od početka epidemije biti 154 miliona dolara.

Blanchardova predstava “Fire Shut Up in My Bones”, premijerno prikazana juna 2019. u Opera teatru u Saint Louiseu, otvoriće narednu sezonu Metropoliten opere koja treba da traje od 27. septembra 2021. do 11. juna 2022. godine. 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj