OGLASILI SE IZ SJEVERNE KOREJE: Kim Jong un žali zbog incidenta i ubistva Južnokorejanca

Sjeverna Koreja izrazila je žaljenje zbog smrti južnokorejskog državljanina, navodeći da je on ubijen u sklopu mjera za borbu protiv širenja koronavirusa, rekao je danas savjetnik južnokorejskog predsjednika za nacionalnu bezbjednost Suh Hoon.

North Korea 'very sorry' for killing South Korean over coronavirus concerns  - National | Globalnews.ca

Sjevernokorejska Služba “Jedinstveni front” koja je zadužena za prekogranične veze poslala je pismo južnokorejskom predsjedniku Moon Jae inu dan nakon što su zvaničnici iz Seula rekli da su pripadnici vojske Sjeverne Koreje ubili državljanina Južne Koreje nakon čega su zapalili njegovo tijelo.

Hoon navodi da u pismu sjevernokorejski lider Kim Jong izražava žaljenje zbog incidenta koji je razočarao južnokorejsku javnost i da nije ni trebalo da se desi.

U pismu se ističe da su vojnici ispalili više od deset hitaca u južnokorejskog državljanina koji se od početka sedmice vodio kao nestao pošto se on nije identifikovao i pokušao je da pobjegne sa lica mjesta.

Prema navodima u pismu, vojnici su zapalili čamac u kojem je bio u skladu sa uputstvima za borbu protiv koronavirusa, a ne njegovo tijelo.

“Vojnici nisu mogli da poslije ispaljenih hitaca lociraju tijelo neidentifikovane osobe koja je ilegalno prešla granicu i zapalili su čamac u kojem je bio što je u skladu sa mjerama za sprečavanje širenja oboljenja”, dodaje Suh.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj