GLAVNI OSUMNJIČENI PAKISTANAC OD RANIJE POZNAT POLICIJI! Pariz: Privedeno sedam osoba nakon napada u blizini bivšeg ureda “Charlie Hebdoa”

Francusko tužilaštvo za borbu protiv terorizma otvorilo je istragu o napadu nožem u Parizu, ispred zgrade bivšeg ureda časopisa “Charlie Hebdo”. Policija napad tretira kao teroristički incident, a sedam osoba je privedeno.

“Glavni osumnjičeni za napad u petak, bio je hapšen prije mesec dana zbog nošenja šrafcigera, ali nije bio na listi radikalnih ekstremista”, izjavio je francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen.

U odvojenim akcijama policije uhapšene su dvije osumnjičene osobe, nedugo nakon napada u petak u kojem su dvije osobe ranjene nožem.

Identifikovan je glavni osumnjičeni, u pitanju je 18-godišnjak pakistanskog porijekla koji je i uhapšen na mjestu događaja. Osim njega, još šest osoba je u pritvoru gdje su saslušani.

Braća Kouachi su 7. januara 2015. godine izveli napad na redakciju francuskog satiričnog lista “Charlie Hebdo”, kada je poginulo 12 osoba, a oni su ubijeni u policijskoj akciji.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj