PALA DVOJICA DILERA! Velika zapljena u Zagrebu: Policija pronašla gotovo 45 kilograma narkotika prošvercanih iz BiH

Zagrebačka policija pohvalila se u subotu velikom zapljenom marihuane i drugih narkotika koje su pronašli u automobilu na području Peščenice te u kući osumnjičenog dilera.

Kako su priopćili, sumnja se da je 43-godišnjak 25. septembra na području Bosne i Hercegovine nabavio veću količinu marihuane koju je sakrio u posebno preuređene prostore unutrašnjosti svog Nissana. Drogu je htio prodati 30-godišnjaku za potrebe zagrebačkog tržišta.

image

Obavljenom pretragom njegova automobila na području Peščenice policijski su službenici pronašli 34 plastična paketa ispunjena s ukupno 36.374,00 grama marihuane.

image

– Također, sumnja se da je 30-godišnjak, s ciljem dalje preprodaje, na za sada neutvrđeni način nabavljao veću količinu marihuane, hašiša i kokaina, koje je zatim sakrivao, prešao, dodavao punila za povećanje mase, prepakiravao i vagao u kući na području Maksimira, nakon čega je tako pripremljenu drogu prodavao.

image

Pretragom kuće policijski su službenici pronašli ukupno 8.385,00 grama marihuane pakirane u 24 paketa, 116,85 grama hašiša, 10,57 grama kokaina, 13.463,00 grama različitih punila za povećanje mase pakiranih u pet plastičnih omota i jedan plastični paket, uređaj za vakuumiranje, dvije digitalne vage, hidrauličnu prešu te veći novčani iznos za koji se pretpostavlja da je pribavljen preprodajom droge – priopćili su iz policije.

image

U pretrazi je pronađen i jedan pištolj s pripadajućim spremnikom te osam komada pištoljskog streljiva zbog čega će protiv 30-godišnjaka biti podnijet optužni prijedlog.

image

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, javili su iz policije.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj