NEGIRAJU NAVODE O TURSKOM MIJEŠANJU! Azerbejdžan: Imamo odgovor ako Armenija upotrijebi sistem „Iskander“

Ministar spoljnih poslova Azerbejdžana Džejhun Bajramov izjavio da Oružane snage Azerbejdžana imaju adekvatan odgovor na moguću primjenu sistema „Iskander“ od strane Armenije u sukobu.

Is Armenia Building Alternative Security? | Lragir

Nažalost, od armenske strane se svašta može očekivati. Teško mi je da sa vojne tačke gledišta komentarišem kakav će biti odgovor. Siguran sam da Oružane snage Azerbejdžana imaju adekvatan odgovor“, rekao je azerbejdžanski ministar.

Prema njegovim riječima, za poslednja 24 sata Armenija je ispalila više od 1.200 granata na azerbejdžanska naselja. „Ne govorim o vojnim objektima“, naglasio je Bajramov.

On je ranije saopštio da nema govora o turskom miješanju u konflikt sa Armenijom. 

Nema miješanja Turske, mi koristimo rusko oružje

Optužbe Armenije o tome da Azerbejdžan angažuje plaćenike su apsolutno neosnovane. U isto vrijeme znamo da su ambasador Armenije u Iraku i generalni konzul Armenije u Idlibu (Sirija) bili vrlo aktivni u privlačenju boraca na armensku stranu“, rekao je ministar.

On je takođe rekao da nema govora o turskom miješanju u konflikt sa Armenijom.

Nema nikakvog miješanja Turske. Ako govorimo o vojno-tehničkoj saradnji između Turske i Azerbejdžana onda treba reći da Azerbejdžan ima takvu saradnju sa nizom zemalja i u velikoj mjeri i sa Rusijom. Ako pogledate, naoružanje koje danas koristi vojska Azerbejdžana je u velikoj mjeri rusko“, rekao je on.

Ranije danas ambasador Armenije u Rusiji Vardan Toganjan izjavio je da Turska prebacuje borce iz Sirije u Nagorno-Karabah. Kako kaže, te grupe već učestvuju u borbama u tom regionu.

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj