TRAMP SE POHVALIO SVOJIM DOSTIGNUĆIMA: ‘Lideri Srbije i Kosova su se grlili u Bijeloj kući, bilo je lijepo vidjeti ih’

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump se u okviru kampanje za predsjedničke izbore u novembru svojim pristalicama ponovo pohvalio sporazumom koji su Beograd i Priština početkom mjeseca postigli u Washingtonu.

DONALD TRAMP DANAS SLAVI 74. ROĐENDAN! Ove činjenice vjerovatno niste znali  o američkom predsjedniku! - GlobalCir

Rekao sam vam priču prije neki dan. Kosovo i Srbija su se ubijali godinama. Jednostavno su se ubijali. Ne slažu se. Poput Izraela i Palestinaca. Rekao sam im, zašto se tučete i ubijate jedni druge? Oni imaju mnogo razlika, uključujući vjerske razlike. Rekao sam im, šta radite to? Mi trgujemo sa oboma, dakle imamo izvjesnu moć. Rekao sam im, slušajte, hajde da napravimo sporazum, hajde da stvorimo ekonomski mir, samim tim i mir. Došli su u moju kancelariju, u Ovalnu sobu da potpišu. Grlili su se, bilo je lijepo vidjeti ih. Spasili smo mnogo života – rekao je Tramp na predizbornom skupu u Pensilvaniji, a prenosi KoSSev.

Kampanja za predsjedničke izbore u Americi se zahuktava, a Donald Trump svojim biračima objašnjava svoje velike zasluge. Među njima predstavlja i to da donosi mir u svijetu, zbog čega je dvostruko nominovan za Nobelovu nagradu za mir, i to zajedno sa kosovskom i srpskom vladom.

I rekao sam to mojoj sjajnoj prvoj dami, vašoj prvoj dami, Melaniji i kazao joj: “Prva damo, gledat ću TV večeras ranije, doći ću kući ranije”. Da vam kažem, 06.30 je vrlo rano. Ja ostajem do kasno. Doći ću kući rano, pokazat ću ti kakav sam sjajan posao uradio. Nominovan sam za Nobelovu nagradu za mir – ponovio je ranije poruke i u svom noćašnjem predizbornom govoru.

Objasnio je da zaraćene strane u svjetskim sukobima sada dolaze kod američkog predsjednika i traže da SAD posreduje u mirovnim procesima.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj