BUBICA U UHU?! Trampov tim traži da ‘treća strana’ pregleda uši učesnika večerašnje debate, Bidenova kampanja odbija takvu mogućnost!

Predsjednik Tramp traži dodatno osnovno pravilo uoči prve predsjedničke debate sa demokratskim predsjedničkim kandidatom Joeom Bidenom u utorak navečer. Međutim, Bidenova kampanja to odbija.

bubica-tramp

Fox News je saznao da je predsjednikova reizborna kampanja željela da Bidenova kampanja omogući trećoj strani da pregleda uši dva debatnika radi provjere da li se u njima nalaze elektronički uređaji ili odašiljači. Predsjednik je pristao na takvu vrstu inspekcije, ali izvor je rekao da je Bidenova kampanja odbila provjeru uha.

Trampova kampanja, u satima uoči rasprave, tvrdila je da je Bidenova kampanja pristala na takvu inspekciju, ali da su se potom predomislili.

Voditelji kampanje Joea Bidena prije nekoliko dana složili su se da se naprave inspekcije za elektroničke slušalice, ali danas su to iznenada odbili. Bidenovi voditelji zatražili su višestruke stanke tokom rasprave, što predsjedniku Trampu nije potrebno, pa smo odbili taj zahtjev “, rekao je glasnogovornik Trampove kampanje Tim Murtaugh. “Povrh odbijanja da se testira na drogu, čini se prilično očitim da tim Bidena traži bilo kakvu zaštitnu mrežu koju mogu naći u satima prije rasprave. Pored njegovih 47 godina propalog Washingtonskog staža, koliko još pomoći Bidenu treba?

Bidenova kampanja zahtjeve smatra apsurdnim

Kate Bedingfield, Bidenova zamjenica upravitelja kampanje, nazvala je zahtjev Trampove kampanje “apsurdnim” u obraćanju novinarima. Također je negirala tvrdnju da je kampanja tražila pauze.

“Čini se da je njegovo osoblje zabrinuto zbog toga što večeras možda neće dobro proći i već postavlja temelje kako će lagati zašto”, rekla je Bedingfield. “Potpuno je apsurdno. Naravno, on nema slušalicu i nikad nismo tražili pauze.”

(Global CIR)

Objavljeno u:
  1. […] BUBICA U UHU?! Trampov tim traži da ‘treća strana’ pregleda uši učesnika večerašn… […]

Komentiraj