DOK JEREVAN PRIJETI ORUŽJEM VELIKOG DOMETA! Alijev upozorava: U armenskim minobacačkim napadima ginu civili, stradala petočlana porodica s djecom!

Već treći dan za redom bukti rat na Kavkazu, nakon što je Azerbejdžanska vojska pokrenula ofanzivu za “oslobođenje” nepriznate republike Nagorno-Karabah.

(УЖИВО) РАТ У НАГОРНО-КАРАБАХУ: Јерменија прети употребом оружја великог домета у Карабаху  (ФОТО/ВИДЕО)

U toj planinskoj republici je u nedjelju došlo do eskalacije, a dvije strane međusobno se optužuju za pokretanje borbenih dejstava.

Azerbejdžan tvrdi da su snage armenske vojske otvorile vatru duž linije razdvajanja i da ima poginulih među civilima, dok u Armeniji kažu da je Karabah bio izložen vazdušnim i raketnim napadima i da su njihove snage srušile dva protivnička helikoptera i tri bespilotne letjelice.

U Armeniji je uvedeno ratno stanje, objavljena opšta mobilizacija i zabranjen izlazak iz zemlje muškarcima od 18 do 55 godina. U Azerbejdžanu je proglašena djelimična mobilizacija.

Alijev: U armenskim minobacačkim napadima ginu civili

U armenskim minobacackim napadima u Nagorno Karabahu u protekla dva dana poginulo je 10 civila, izjavio je predsjednik Azerbejdzana Ilham Alijev tokom današnje protokolarne predaje akreditiva novog pakistanskog ambasadora u Bakuu, Bilala Hajea.

Imali smo žrtve u protekla 2 dana, među njima ima i civila. Nažalost, poginulo je 10 civila od kojih su pet članovi jedne porodice u kojoj je bilo dvoje djece“, istakao je Alijev, prenosi TAS.

Armenija prijeti upotrebom oružja velikog dometa u Karabahu

Armensko Ministarstvo odbrane prisiljeno je da koristi oružje velikog dometa u Nagorno-Karabahu, saopštila je portparolka ministarstva Šušan Stepanjan.

“Ministarstvo odbrane upozorava da su oružane snage Armenije primorane da koriste vatreno oružje i vojnu tehniku velikog dometa za uništavanje ljudstva, pokretne i nepokretne imovine i vojne tehnike na velikom prostoru”, napisala je ona na Facebooku.

Prema njenim riječima, razlog za to je činjenica da azerbejdžanske trupe koriste teške raketne lansere, artiljeriju velikog kalibra i sisteme Smerč, prenosi agencija RIA Novosti. Stepanjan je ukazala da to mijenja logiku i razmjere borbenih dejstava i podiže ih na novi nivo.

Jerevan: Vojska Azerbejdžana gađala dio armenske teritorije

Oružane snage Azerbejdžana gađale su vojnu jedinicu u armenskom gradu Vardenis, izjavila je portparolka armenskog Ministarstva odbrane Šušan Stepanjan i najavila “oštar odgovor”.

Oružane snage Azerbejdžana pucale su na vojnu jedinicu u Vardenisu, a takođe primjenile avijaciju protiv ovih položaja“, napisala je Stepanjanova na Facebooku.

Toj operaciji prethodile su informacije azerbejdžanskog Ministarstva odbrane da su Oružane snage Armenije iz rejona Vardenis granatirale rejon Daškasan u Azerbejdžanu.

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj