NEKA SE NAĐE UOČI DEBATE?! Član Britanskog parlamenta nominirao Bidena za Nobelovu nagradu za mir!

Član britanskog parlamenta u utorak je objavio da je nominirao demokratskog predsjedničkog kandidata Joea Bidena za Nobelovu nagradu za mir.

Joe Biden nominated for Nobel Peace Prize, joins Donald Trump and Vladimir  Putin - The Economic Journal

“Kad su drugi pribjegli nasilnim rješenjima, [Biden] je tvrdio da je najbolja sila snaga argumenta”, rekao je Chris Bryant, član Laburističke stranke, za Standard. “Jer oružje može zaustaviti srce, ali dobro postavljene riječi mogu promijeniti mnoga srca, a mnoga srca mogu promijeniti svijet.”

Bilo koji šef države ili nacionalni političar može nominirati nekoga za nagradu. Zastupnik u norveškom parlamentu Christian Tybring-Gjedde nominirao je predsjednika SAD-a Donalda Trampa za tu čast i u 2018. i u 2020. godini.

“Mislim da je učinio više pokušavajući stvoriti mir među državama od većine drugih kandidata za Nobelovu nagradu za mir”, rekao je Tybring-Gjedde 2020. godine, pozivajući se na sporazum o normalizaciji odnosa između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata uz posredovanje SAD-a, piše The Hill.

Ubrzo nakon te nominacije, ruski pisac Sergej Komkov sa još nekoliko javnih ličnosti nominirao je ruskog predsjednika Vladimira Putina za Nobelovu nagradu za mir.

(Global CIR)

  1. […] Član Britanskog parlamenta nominirao Bidena za Nobelovu nagradu […]

Komentiraj