PUTIN SE PLANIRA VAKCINISATI RUSKOM VAKCINOM PRIJE ODLASKA U JUŽNU KOREJU! Ruski mediji tvrde da je 50 država svijeta već naručilo preko milijardu doza vakcine ‘Sputnik V’

Ruski predsjednik Vladimir Putin planira se cijepiti novim ruskim cjepivom za koronavirus, rekao je u utorak njegov glasnogovornik.

RUSIJA REGISTROVALA PRVU VAKCINU PROTIV KORONAVIRUSA! Putin: Vakcinu je  primila i moja kćerka! - GlobalCir

Putin se planira cijepiti prije službenog puta u Južnu Koreju, gdje će se sastati s čelnikom te države, najavio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, a prenosi ruska novinska agencija TASS.

– Putin je jučer primio pozivnicu svog južnokorejskog kolege. Potvrdio je da će definitivno prihvatiti taj poziv kad se cijepi, rekao je Peskov, no Kremlj nije otkrio kad bi se to službeno putovanje trebalo dogoditi.Volume 0%

Južnokorejska novinska agencija Yonhap u ponedjeljak je pisala kako je u telefonskom razgovoru dvojice čelnika dogovoreno da će Putin posjetiti tu azijsku državu nakon dodatne stabilizacije situacije oko koronavirusa. 

Naručeno više od 1,2 milijardi doza ruskog cjepiva

Ruski fond za izravna ulaganja (RDIF) dosad je iz raznih zemalja svijeta zaprimio zahtjeve za ukupno više od 1,2 milijarde doza vakcine Sputnik V koje se koristi za borbu protiv koronavirusa, prenose u utorak ruski mediji.

RDIF je zaprimio zahtjeve za više od 1,2 milijarde doza cjepiva Sputnik V za razdoblje 2020.-2021. Više od 50 zemalja Europe, Azije, Bliskog istoka i Latinske Amerike predalo je prijave“, rekao je šef RDIM-a Kiril Dmitriev.

Ranije je RDIF objavio sporazume postignute s partnerima u Meksiku o opskrbi 32 milijuna doza, Brazilu do 50 milijuna doza, Indiji – 100 milijuna doza te Nepalu – 25 milijuna doza cjepiva.

Vidimo velik interes za cjepivo iz niza azijskih država. S tim u vezi, RDIF izražava spremnost za opskrbu cjepivima drugim zemljama u regiji, budući da je nova zaraza koronavirusom naš zajednički neprijatelj, koji se može pobijediti samo zajedničkim naporima“, rekao je Dmitriev.

Ruski Sputnik-V prvo je registrirano cjepivo protiv koronavirusa. Proizveo ga je institut Gamalei, 11. augusta je dobilo potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravstva Ruske Federacije, iako prethodno nisu objavljeni rezultati kliničkih ispitivanja iz treće, najvažnije faze koja podrazumijeva testiranja velikog broja dobrovoljaca.

Velika klinička ispitivanja, odnosno fazu III., s najmanje 40 hiljada sudionika, Rusija je pokrenula 26. augusta, ali ona još nisu završena.

Samo danas preko 8.000 novozaraženih

Rusija je u posljednja 24 sata zabilježila više od 8,2 hiljade novih slučajeva zaraze, čime se nastavio rast broja novozaraženih koji je najviši u tri mjeseca.

Zatvaranje škola od 5. do 18. oktobra smatra se odmorom za đake jer se školski sati neće preseliti na internet, kao što je to bilo tokom prošle karantene, najavio je ured gradonačelnika Moskve.

(Global CIR/Agencije)

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj