FOTO: Burberry revijom u šumi predstavio svoju novu kolekciju

Britanska modna kuća Burberry je na nesvakidašnji način predstavila svoju kolekciju proljeće/ljeto 2021. na Londonskoj nedjelji mode. Oni su, naime, u saradnji sa umjetnicom En Imhof napravili reviju koja slavi novi početak, prirodu i ljeto u Velikoj Britaniji.

Imhof i Rikardo Tishy, kreativni direktori Burberryja, željeli su da njihova revija izgleda kao performans, koji će biti interesantan svim ljubiteljima mode koji su pratili ovaj događaj uživo na Instagramu, sajtu Burberryja i platformi za prenose “Twitch”.

“Sve je počelo razmišljanjem o ljetu u Velikoj Britaniji. U glavi su mi bili trenčevi, plaže, pijesak i more. Zamislio sam čuvara svetionika, sirene, ajkule i okean. Kolekcija se zove ‘U procvatu’ jer sam razmišljao o preporodu, poletnoj mladosti, o prirodi koja se nanovo regeneriše, koja uvijek raste, evoluira i koja je uvijek živa”, izjavio je Tishy o inspiraciji za svoj dizajn.

Iz Burberryja su rekli da su se potrudili da njihova revija ne doprinese velikom rastu emisije ugljen-dioksida, čime su potvrdili svoju posvećenost borbi protiv globalnog zagrijavanja.

“Ljudi su oduvijek pokazivali veliku naklonost prema prirodi. Mi joj dugujemo naše postojanje i divimo se njenoj ljepoti. U posljednje vrijeme smo svi željeli da se ponovo povežemo sa njom, pa sam iz toga razloga odlučio da je upravo priroda Velike Britanije idealno mjesto za predstavljanje nove Burberry kolekcije proljeće/ljeto 2021.”, objasnio je Tishysvoju odluku da održi reviju u šumi.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj