MOŽDA ĆETE DOBITI VIŠE VAKCINA, AKO BUDU DOBRE! Vučić: Nismo krili broj mrtvih, među prvima dobijamo vakcinu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija uraditi kompletnu revizuju podataka o broju umrlih od COVID-19 i poručio da država ništa nije krila.

Vučić: Nismo krili broj mrtvih, među prvima dobijamo vakcinu

“Srbija će uraditi kompletnu reviziju za svaku smrt, za svakog čovjeka, da vidimo kako to izgleda. A to će da rade kliničari”, poručio je Vučić i dodao da ne misli da će tu biti mnogo velikih razlika.

On je rekao da država ništa nije krila i da će transparentno raditi i u budućnosti.

Vučić je naveo da će Srbija uvesti vakcine kada bude sigurna u njihov kvalitet, kao i da će biti naručena iz zemlje za koje domaće agencije i ljekari budu rekli.

“Ako bude više dobrih vakcina, dobit ćete više dobrih vakcina, ako bude jedna jednu. Te vakcine su skupe, one se po dozi kreću između 20 i 27 eura”, rekao je Vučić i dodao da su to dve doze, te da će država po čovjeku platiti između 2.000 do 3.000 dinara.

Govoreći o neslaganju podataka o broju preminulih od korona virusa, Vučić je rekao: “Ponosan sam na sve ljekare, niko od nas nije slagao nijednu jedinu riječ. Čuo sam se sa ljudima iz Batuta, oni kažu da imaju manje umrlih”.

Vakcina neće biti birana po zemlji porijekla

Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija biti “na početku kolone” među zemljama koje će nabaviti vakcinu protiv korona virusa i da će vakcina ili više njih biti uvezene kada budu sigurni u njihov kvalitet.

Vučić je rekao da vakcina neće biti birana po zemlji porijekla, već u skladu sa ljekarskim protokolima.

“Morat ćemo da dobijemo sastav vakcine”, rekao je Vučić.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj