UVEO SAM CARINE NA INOZEMNI ČELIK I VRATIO VAM NAZAD VAŠE ŽIVOTE! Tramp održao veliki miting u Minnesoti: ‘Godinama ste imali predsjednika koji se izvinjavao za Ameriku, sada imate predsjednika koji se zalaže za Ameriku’

Američki predsjednik Donald Tramp posjetio je Minnesotu manje od 24 sata nakon prve debate sa demokratskim kandidatom Joeom Bidenom. Dočekale su ga hiljade pristalica uz gromoglasne apaluze i skandiranja u zračnoj luci u Duluthu.

TRAMP-MINNESOTA

“Sinoć sam učinio ono što su korumpirani mediji odbili učiniti”, rekao je Tramp. “Odgovorio sam Joeu Bidenu za njegovih 47 godina laži, 47 godina izdaje i 47 godina neuspjeha. Smatram Joea odgovornim za otpremu vaših poslova i snova u inozemstvo te za priklanjanje nasilnoj rulji kod kuće…Joe Biden je preslab da bi vodio ovu zemlju”, dodao je.

Trampovi savjetnici u kampanji, saveznici, pa čak i sam predsjednik već dugo gledaju na Minnesotu 2020. godine kao na državu gdje bi se mogao desiti preokret, zahvaljujući potpori koju Tramp među radnicima i farmerima u ovoj saveznoj državi. Posljednji je put je ova savezna država izabrala republikanskog predsjedničkog kandidata 1972. godine, kada je predsjednik Richard Nixon osvojio drugi mandat. Od tada država pouzdano podržava demokratske kandidate za predsjednika, a gradovi pobratimi Minneapolis i St. Paul ostaju bastionima progresivne politike, piše Politico.

Tokom skupa u srijedu, Tramp se predstavio kao saveznik rudara i ostalih sindikalnih radnika. Uz pozornicu su se nalazila dva dugačka kamiona napunjena trupcima i ukrašena natpisima “Ponovno učinite sječu sjajnom”. Dvije su ogromne američke zastave visjele na dizalicama, a Tramp je govorio o svojoj podršci rudarima i lancu željeznica u Minnesoti.

“Obama ih je zatvorio, ali sam ih ja ponovo otvorio”, rekao je predsjednik. “Kao potpredsjednik, Joe Biden je sve zbrisao, toliko je toga zbrisao, a to uključuje i ono što je izbacio u velikoj državi Minnesota i nećemo to više dopustiti . “

“Ali znate, kažu da su tu najveća nalazišta željeza bilo gdje na svijetu i trebali biste ih koristiti”, dodao je Tramp. “Nakon što sam stavio carine na inozemni čelik, željezni bijes ponovno se zaurlao. Ali najveća stvar koju sam učinio je da sam nokautirao njegovu izvršnu naredbu. Nokautirao sam toliko stvari koje je on učinio. “

“Prije dvije godine me je zaustavio jedan radnik i kroz suze rekao: ‘Predsjedniče vratili ste nam nazad naše živote’. Pitao sam ga kada si zadnji put plakao, rekao je: ‘Ne sjećam se’. ‘Ti si plakao jedino još kao beba’, rekao sam mu, jer snažan je to bio čovjek”, naveo je Tramp na opće oduževljenje mase. “Dao sam vam dječiji doplatak od 1.000 dolara, a oni će vam i to uzeti”, naveo je Tramp.

“Imam poruku za Joea: Ako bi ikada postao predsjednik, morao bi se nositi s nekim od najtežih ljudi na svijetu, a Chris Wallace je za usporedbu s njima, vrlo, vrlo lagan, reći ću vam”, rekao je Tramp. “Znam ih sve.”

“Znate da je Biden izgubio dok njegove pristaše kažu da bi trebao otkazati ostatak svojih debata”, dodao je.

“Godinama ste imali predsjednika koji se izvinjavao za Ameriku. Sada imate predsjednika koji se zalaže za Ameriku i zalaže se za sjajne ljude Minnesote ”, rekao je Trump. „Ali ako ne pobijedimo, nikad vas više neću nazvati sjajnim. Dakle, uzmite svoje prijatelje, obitelj, susjede i kolege, izađite i glasajte. Moramo pobijediti“, kazao je američki predsjednik.

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj