VIDEO: Nakon Spielberga i scenarist David Koepp napustio je snimanje “Indiane Jones 5”

U februaru ove godine objavljeno je kako Steven Spielberg neće režirati peti film iz franšize Indiana Jones. Spielberg je tada rekao kako želi prenijeti baštinu Indiane Jonesa na novu generaciju a to podrazumijeva i novog redatelja.

Za novog redatelja, tada je objavljeno, izabran je James Mangold, poznat po hitovima „Wolverine“, „Logan“ i „Izazivač: Le Mans ’66“. Međutim, u intervjuu za portal Den of Greek, David Koepp, scenarist četvrtog filma iz Indiana Jones serijala, otkrio je koji je pravi razlog Spielbergove ostavke. Razlog je sukob oko scenarija filma petog Indiane Jonesa, a nakon tog sukoba i sam Koepp je odlučio napustiti projekt.

Prošao sam sa Spielbergom nekoliko verzija scenarija, neke stvari su bile dobre, neke nisu funkcionirale, što je uobičajeno i često se događa“, rekao je Koepp koji je objasnio kako je tada došlo do razmimoilaženja oko scenarija.

Bilo je teško ujediniti sve strane, Spielberga, Harrisona Forda, kompaniju Walt Disney i sam scenarij. Nismo uspjeli“, objasnio je Koepp i tada se Spielberg odlučio povući.  „Ključni trenutak bio je odlazak Spielberga i dolazak Jamesa Mangolda kao novog redatelja“, kazao je Koepp koji je u tom trenutku i sam odlučio napustiti projekt.

To je za mene bio idealan trenutak da napustim projekt jer posljednja stvar koju novi redatelj želi jest suradnja sa scenaristom starog redatelja. Zadnje što netko treba je čovjek koji sjedi prekriženih ruku i govori ‘Spielberg bi to ovako napravio’. Zato sam obavio prijateljski razgovor s Mangoldom i zaključio da on želi nastaviti rad na petom Indiani Jonesu na svoj način“, zaključio je Koepp.

Projekt petog filma o Indiani Jonesu odgađa se već godinama, trenutno se predviđa da će njegova premijera biti 29. srpnja 2022. godine. Harrison Ford ponoviti će ulogu Indiane Jonesa. S obzirom da će za dvije godine proslaviti 80. rođendan, svi se nadaju da neće doći do novih odgoda snimanja jer je tada upitno hoće li Ford moći ponoviti tu ulogu.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj