NIJE IMAO TEŠKOĆE SA DISANJEM! Trampov ljekar: Zadovoljni smo liječenjem 72 sata od dijagnoze, predsjednik nema temperaturu, u bolnici je iz predostrožnosti!

Predsjednik SAD-a Donald Tramp, koji je zaražen koronavirusom, od jutros je dobro, rekao je njegov ljekar Šon Konli.

conley123

Konli je, na konferenciji za novinare ispred bolnice “Volter Rid”, prenio zahvalnost predsjednika i prve dame svima koji brinu. Naveo je da predsjednik više nema temperaturu. Istakao je da je on preporučio da Tramp bude prebačen u bolnicu iz predostrožnosti.

“Sedamdeset dva sata od dijagnoze, zadovoljni smo napretkom u oporavku”, naveo je Konli.

Član medicinskog tima koji brine o Trampu Šon Duli je rekao da je ponosan na tim koji brine o predsjedniku. Dodao je da se njegovom liječenju pristupa multidisciplinarno.

Pratimo ga i pažljivo motrimo na eventualne komplikacije zbog koronavirusa ili terapije koju prima. Srce, bubrezi… sve je normalno”, naveo je Duli.

Ljekari su istakli da predsjednik nije na kiseoniku i da nije imao teškoća sa disanjem.

Ljekari su optimistični

Kako su naveli, dobrog je duha i jutros je rekao da bi čak mogao i da izađe iz bolnice. Podsjetili su da je primio specijalnu terapiju antitijela, kao i lijek remdesivir, odnosno prvu dozu lijeka koji bi trebalo da prima pet dana.

“Optimimstični smo”, poručio je Konli i dodao da bi svima trebalo da bude jasno da Tramp ima mnogo posla i da ga obavlja.

Takođe, naveo je i da se prva dama osjeća dobro i da nema indikacija za hospitalizaciju. Na pitanje zašto je Tramp hospitalizovan, rekao je: “Zato što je predsjednik SAD-a”.

Donald Tramp je prebačen u bolnicu “Volter Rid”, svega 24 sata nakon što je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus. Ljekari su insistirali na tome da Tramp ode u bolnicu, kako bi mogao da dobije hitnu medicinsku njegu ukoliko to bude neophodno.

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj