(VIDEO) IMA TEŠKU UPALU PLUĆA! Porošenko u bolnici zbog zaraze koronavirusom: Šta će se dogoditi sa ‘istragom moguće veleizdaje’?!

Petro Porošenko, bivši ukrajinski predsjednik, član parlamenta te zemlje, hospitalizovan je pošto ima upalu oba plućna krila nakon što se zarazio virusom korona, saopštila je danas njegova supruga Marina Porošenko.

qwqwqw

“Petro je odveden u jednu od kijevskih kovid bolnica. Uprkos činjenici da moj suprug pati od upale oba plućna krila, on pokazuje jaku volju, koju je demonstirao u borbi protiv ove bolesti”, rekla je Marina.

Bivša prva dama Ukrajine prenosi da se Porošenko ponaša u skladu sa bolničkim protokolom. Osim Porošenka, jedna njihova kćerka je takođe oboljela od korone.

Porošenko je saopštio javnosti da je obolio od virusa korona 29. septembra i tada je bio u kućnoj izolaciji.

Bivši ukrajinski predsjednik došao je u fokus javnosti nakon što je protiv njega sredinom 2020. godine pokrenuta ‘istraga zbog veleizdaje’, motivirana snimcima njegovih razgovora sa bivšim potpredsjednikom SAD-a Joeom Bidenom i državnim sekretarom Johnom Kerryjem u kojima  razgovara o uvjetima za kredit od milijardu dolara.

U jednom snimku se jasno čuje kako Biden otvoreno spominje u istoj rečenici imenovanje glavnog tužioca i kredit od milijardu dolara.

Podsjećamo, prije nekoliko dana (30. septembra) pronađena je mrtva službenica američke ambasade u Kijevu.

(Global CIR/Agencije)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:

Komentiraj