REKORDAN RAST ZARAŽENIH I PREMINULIH! Proglašena uzbuna za skoro cijeli Iran

Uzbuna je proglašena za skoro cijelu teritoriju Irana, usljed rekordnog porasta broja preminulih od covida-19, kao i broja slučajeva zaraze, saopšteno je iz iranskog Ministarstva zdravlja.

Portparolka Ministarstva Sima Sadat Lari rekla je za državnu televiziju da je najviši “crveni” stepen uzbune proglašen u 26 od ukupno 31 pokrajine u Iranu, dok je “narandžasti” nivo upozorenja izdat za četiri.

Ona je saopštila da je u posljednja 24 sata u Iranu broj smrtnih slučajeva povezanih s covidom-19 uvećan za 235 na 27.192, a da je na virus korona bilo pozitivno još 3.902 ljudi, čime je ukupan broj zaraženih u najugroženijoj zemlji Bliskog istoka od početka pandemije dostigao 475.674.

Zvaničnici u Iranu žalili su se da mnogi građani nisu poštovali pravilo nošenja zaštitne maske, te da su pojedine porodice iskoristile sprovođenje vanrednih mjera kako bi otišle na put, čime su pomogli širenju virusa korona.

Član državne radne grupe za borbu protiv virusa korona Masud Mardani izjavio je da su bolnice u Iranu skoro pune i upozorio da bi, zbog putovanja tokom vikenda, moglo doći do situacije gdje se pacijenti moraju hospitalizovati u improvizovanim bolnicama.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj