PREKO 20.000 PREMINULIH OD POČETKA PANDEMIJE! U Rusiji danas 11.614 novozaraženih, najviše od maja!

U Moskvi  je danas zabilježeno 11.614 novozaraženih, uključujući 4.082 u Moskvi, što je najviša dnevna brojka zaraženih od 11. maja.

Coronavirus: Russia Registers More Than 5,000 New Cases in One Day -  %sitename

Novi rekord

Ruske vlasti rekle su da je preko noći umrlo 188 ljudi, čime je službena brojka smrtnih ishoda narasla na 21.663. Ukupan broj slučajeva koji se bilježe od početka epidemije iznosi 1.237.504, rekli su. Time je postavljen novi rekord jer su vlasti jučer objavile 10.888 novih slučajeva i 117 umrlih.

Čini se da Rusi ovaj put žele izbjeći velike mjere ograničenja i ocjenjuju da zdravstveni sustav može primiti bolesnike i da raspolaže s dovoljnim zalihama zaštitnih sredstava i lijekova.

“Ne želimo izolaciju i nećemo je uvoditi“, rekla je prošle sedmice potpredsjednica ruske vlade zadužena za zdravstvo Tatjana Golikova, priznajući “ozbiljan porast” broja zaraženih i pozivajući na poštovanje zdravstvenih mjera kao što je nošenje maske.

Sličnog su mišljenja i ruski parlamentarci.

“Ne mislim da će se proglasiti opća karantena”, rekao je za državnu agenciju RIA Novosti Valerij Rjazanski, potpredsjednik odbora za socijalnu politiku Vijeća federacije, gornjeg doma parlamenta.

“Medicinski kapaciteti su sada potpuno drukčiji, imamo iskustvo u dijagnostici i u liječenju”, dodao je.

U Moskvi je trećina novozaraženih

Moskva koja ima trećinu od ukupnog broja novih slučajeva, naredila je poduzećima da do 28. oktobra najmanje 30 posto zaposlenika mora raditi od kuće kako bi se smanjio broj ljudi u javnom prijevozu.

Školski praznici koji su počeli jučer produljeni su s jednog na dva tjedna, a gradska uprava pozvala je stariju i rizičnu populaciju da ne izlazi iz kuće.

Rusija s današnjim danom ima potvrđeno 1.231.277 zaraženih te 21.559 umrlih, prema podacima Sveučilišne bolnice Johns Hopkins.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj