TRAMP JEDVA ČEKA NOVO SUČELJAVANJE! Biden želi debatu “ukoliko je sigurno”

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp najavio je danas da će 15. oktobra prisustvovati televizijskoj debati s oponentom Joeom Bidenom.

REAKCIJE ANALITIČARA I MEDIJA NA DEBATU! Pandemija je očigledna politička  rana predsjednika Trampa, ali na ekonomskim, rasnim i sigurnosnim pitanjima  dominirao je nad Bidenom! - GlobalCir

Tramp je sinoć otpušten iz bolnice u Marylandu i liječenje od infekcije COVID-19 nastavlja u Bijeloj kući. Ljekari su danas saopćili da se Tramp dobro osjeća i da će primiti petu dozu lijeka remdesivira.

Tramp je na Twitteru napisao da se osjeća fantastično.

“S nestrpljenjem čekam debatu koja će se u Miamiju održati u četvrtak, 15. oktobra, uz direktan televizijski prijenos. Bit će veoma dobra“, poručio je Tramp.

Tramp je u drugoj poruci na Twitteru naveo kako se bliži sezona gripe od koje, uprkos vakcinaciji, godišnje umre i do 100.000 ljudi.

“Je li zato stavljamo zemlju u karantin? Ne, naučili smo živjeti s tim, a sad učimo živjeti i sa COVID-19“, poručio je Tramp.

Biden želi debatu “ukoliko je sigurno”

Kandidat na predsjedničkim izborima u SAD Joe Biden izjavio je da želi da učestvuje u debati sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom sljedeće sedmice ukoliko stručnjaci kažu da je to sigurno.

“Ukoliko stručnjaci kažu da je sigurno i da je dovoljna udaljenost, onda mislim da je u redu. Ja ću učiniti sve što stručnjaci smatraju prikladnim”, istakao je Biden.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj