AMFILOHIJE ZARAŽEN KORONOM! Njegove pristalice tvrde da će ‘virus izvući deblji kraj’: “Korona dobila mitropolita, sad je gotova”

Mitrpolit crnogorsko – primorski Amfilohije Radević pozitivan je na korona virus, potvrđeno je sinoć crnogorskim medijima iz cetinjske bolnice.

Regija | GlobalCir

Nakon saopštenja da je mitropolit SPC-a pozitivan na testu za korona virus, društvene mreže usijale su se od poruka podrške.

“Korona dobila mitropolita, sad je gotova! Živjeće naš Đedo još dugo“.

“Pobijedio si sotone, oslobodio nas. Pobijedi i koronu. Volimo te“.

“Moli, moli se rode za zdravlje našeg svetog mitropolita. Potrebne su nam još njegove molitve. Gotova nisu tvoja ovozemaljska dela, čeka te Lovćen, vrh i kapela”.

“Išao si na Kosovo i Metohiju kad mnogi nisu smjeli ni ime da mu izgovore, držao opelo dok su meci letjeli na sve strane, pobijedio za pola godine one koji 30 godina bez imalo stida i srama opljačkaše i poharaše Crnu nam Goru, pa kako nećeš pobijediti jedan virus koji je od ljudi, a ne od Boga?. Mitropolite naš, Đedo, molimo se za tvoje zdravlje, i čekamo te još jačeg i odlučnijeg, da završimo započeto”, samo su neke od brojnih poruka.

Politička figura i ratni huškač

Mitropolit Amfilohije jedan je od najmoćnijih ljudi u Crnoj Gori, a vjeruje se da je upravo on okupio prosrpsku koalciju „Za budućnost Crne Gore“ i na njeno čelo stavio Zdravka Krivokapića, koji će u četvrtak najvjerovatnije dobiti mandat za sastavljanje nove crnogorske vlade. On je također nedavno u manastiru Ostrog okupio čelnike nove vlasti, od kojih je tražio da podrže Krivokapića za premijera.

Srpska pravoslavna crkva tokom većeg dijela 2020. godine, pod sloganom – Ne damo svetinje – organizirala je masovne protesne šetnje protiv Zakona o slobodi vjeroispovjedi koji je na kraju prošle godine usvojila crnogorska skupština, tvrdeći da crnogorska vlast želi da otme njenu imovinu u toj zemlji.

Ne zaboravlja se ni Amfilohijevo djelovanje tijekom 90-ih godina prošlog stoljeća kada je bio jedan od najvećih ratnih huškača u Crnoj Gori, a u cilju obrane srpstva. Tako je u svojoj rezidenciji u manastiru na Cetinju dočekivao i ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana.

Mitropolit Amfilohije poznat je i po svojim kletvama, a u jednoj od najcitiranijih, uoči ulaska Crne Gore u NATO, rekao je: “Ko ne bio vjeran jednojezičnoj, jednokrvnoj majci Rusiji, dabogda živo meso od njega otpadalo, bio proklet tri puta i 3000 puta od mene“.

Crnogorske zdravstvene vlasti, nakon predizbornih skupova održanih krajem augusta i početkom septembra, kada je na crnogorskim ulicama bilo više od 100 hiljada ljudi, bilježe veliki porast broja oboljelih od koronavirusa.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj