POZITIVAN IZVJEŠTAJ ZA REPUBLIKU KOSOVO! Hoti: Ispunjeni uslovi za liberalizaciju viznog režima

Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je večeras da izvještaj Evropske unije o Kosovu pokazuje da su ispunjeni svi uslovi za liberalizaciju viznog režima, prenosi Gazeta Ekpress.

NEĆEMO 'SREDNJI' ILI 'DJELIMIČNI' SPORAZUM! Hoti uporan: U Briselu očekujem  konačni sporazum o tome da Srbija prizna Kosovo - GlobalCir

Hoti je na zajedničkoj konferenciji za medije sa ambasadorom Evropske unije Tomašom Sunijogom ocijenio da izvještaj pokazuje da je postinut napredak.

Najveće postignuće Republike Kosovo u ovom procesu je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju. Izvještaj s pravom ističe da je Kosovo ispunilo sve uslove za liberalizaciju viznog režima“, rekao je Hoti.

Hoti je tokom konferencije govorio i o borbi protiv korupcije i prokomentarisao akciju kosovske policije u Karačevu.

Zločin i korupcija i dalje predstavljaju problem sami po sebi. Posljednjih nedjelja vidjeli ste moćne policijske akcije, kakve nismo videli u posljednjih deset godina. Nismo vidjeli takve rezultate u nekoliko vlada zaredom“, ocijenio je Hoti.

Takođe je rekao da izveštaj EU pozitivno ocijenila stanje ljudskih prava i slobodu medija.

Ljudska prava se u potpunosti poštuju. Izvještaj također pokazuje da postoji sloboda medija“, dodao je Hoti.

Hoti se nakon susreta sa Suniogom oglasio i na Tviteru, rekavši da je od ambasadora EU dobio Investicioni plan za ekonomski oporavak Zapadnog Balkana.

„Pred nama su važni projekti i zajedno sa našim saveznicima ćemo ih gurati naprijed“, napisao je Hoti

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj