KINA ĆE PLATITI VISOKU CIJENU ZA PUŠTANJE VIRUSA U SVIJET! Tramp: ‘Biden samo priča, više sam učinio u 47 mjeseci nego on u 47 godina’

Predsjednik SAD-a danas se opet obratio javnosti putem Twittera. Uputio je posebnu poruku starijim Amerikancima te zaprijetio Kinezima da će platiti zbog “puštanja koronavirusa u svijet”.

NIKO NIJE BIO GRUBLJI PREMA PUTINU OD MENE, ON TO NAJBOLJE ZNA! Tramp:  Pogledajte šta sam im uradio sa 'Sjevernim tokom 2' - GlobalCir

“Mojim omiljenim ljudima na svijetu, starijima. I ja sam stariji, znam da vi to ne znate, nitko to ne zna, ne morate im reći, ali i ja sam stariji. Napredujemo u borbi s tom strašnom bolesti koju nam je poslala Kina. Kina, koja će platiti veliku cijenu zbog toga”, rekao je Tramp u uvodu obraćanja.

Nahvalio je terapiju koju je primio na liječenju u vojnoj bolnici Walter Reed i naglasio kako će uskoro biti dostupna svima, a pogotovo ljudima starije životne dobi.

No imamo lijekove. Prošle sedmice bio sam jako bolestan i otišao u bolnicu. Uzeo sam te lijekove i bilo je nevjerovatno. Učinit ćemo ih dostupnima, odmah. Želim da dobijete istu njegu kakvu sam dobio i ja. Ti lijekovi su totalno sigurni i besplatni”, istaknuo je Tramp, koji nije propustio priliku bocnuti svog protivnika Joea Bidena.

On samo priča, ali ništa nije učinio u 47 godina. Ja sam više učinio u 47 mjeseci nego on u 47 godina. Imao je svoju šansu, ali nije znao što učiniti. Ja znam što radim. Hvala vam, volimo vas i volimo Ameriku“, zaključio je predsjednik SAD-a.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj