KO JE ULJEZ?! ‘Lažna Tihanovska’ učestvovala na povjerljivom virtuelnom sastanku danskog parlamentarnog odbora!

Žena koja se lažno predstavljala kao bJeloruska opozicionarka Svetlana Tihanovska bila je na povJerljivom virtuelnom sastanku danskog parlamentarnog odbora.

Foto: EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

U saopštenju odbora navodi se da je žena koja se predstavila kao kandidatkinja opozicije na predsJedničkim izborima u BJelorusiji Svetlana Tihanovska prisustvovala povJerljivom virtuelnom sastanku Odbora za spoljnu politiku danskog parlamenta, prIJe nego što su članovi posumnjali da nešto nije u redu.

Kako se navodi, tokom sastanka na kojem je razmatrana politička situacija u BJelorusiji osoba koja je tvrdila da je Tihanovska imala je probleme sa kamerom na svom računaru, tako da članovi nisu mogli da je vide.

Učesnici su shvatili da “nešto nije u redu”, pa su ranije završili sastanak, a kada su kasnije stupili u kontakt s timom Tihanovske, otkrili su da su razgovarali sa uljezom, prenosi AP.

“Nadam se da je u pitanju samo velika šala”, rekao je Martin Lidegard, predsednik 17-članog odbora u kojem su predstavnici svih parlamentarnih stranaka.

Zamenik predsednika odbora Mihael Astrup Jensen najavio je da će od spoljnih učesnika ubuduće uvek biti zahtevano da im kamera bude uključena.

U saopštenju odbora se ističe da na sastanku nije rečeno ništa što bi moglo da kompromituje dansku spoljnu politikku.

Dodaje se da se slučaj istražuje i da je to prvi put da se nešto tako dogodilo.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj