VEČERAS SVE ZATVORENO OD 23.00! Nove mjere Vlade Srbije stupile na snagu, odmah kreću i rigorozne kontrole!

Vlada Srbije, na preporuku Kriznog štaba, na današnjoj sjednici je usvojila izmenjenu uredbu o mjerama za sprječavanje i suzbijanje virusa korona, kojom je radno vrijeme ugostiteljskih objekata dozvoljeno do 23 sata.

Ni bašte ne mogu da rade posle 23.00

Ograničavanje radnog vremena do 23 sata zapravo je pooštravanje mjera, jer su pojedini objekti, koji imaju bašte, mogli da rade do jedan sat poslije ponoći.

Ova odluka stupa na snagu odmah, dakle primjenjivat će se već od večeras u 23.00 kada će na teren izaći pojačane inspekcijske službe koje će vršiti kontrolu poštovanja ove zabrane u svim gradovima, ali sa posebnim akcentom na Beograd.

Kontrolisat će se prodavnice, ugostiteljski objekti od kafića i restorana do klubova, svi drugi lokali sa izuzetkom apoteka i benzinskih pumpi kojima je dozvoljeno da ostanu otvoreni i nakon 23 časa.

Kako su najavili nadležni, kazne će biti za sve koji ne budu poštovali ove mjere, bez izuzetaka, a posebno u Beogradu gdje se posljednjih dana bilježi više od polovine novozaraženih od korona virusa.

Podsjetimo, u posljednja 24 časa u Srbiji je registrovan 151 novozaraženi od kovida-19, a članovi Kriznog štaba u više navrata su istakli da je situacija – zabrinjavajuća.

S obzirom da se u drugoj polovini oktobra i novembru najavljuje rasplamsavanje korone, nije usključeno da narednih nedjelja budu uvedene i nove, strože mjere kako bi se spriječilo širenje epidemije u našoj zemlji.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj