NAKON ŠTO JE DOVELA U PITANJE MENTALNO STANJE PREDSJEDNIKA! Tramp: ‘Luda Nancy’ bi trebala biti pregledana!

Donald Tramp odgovorio je predsjedavajućoj Predstavničkim domom američkog Kongresa, članici Demokratske stranke Nancy Pelosi, koja je zatražila da se ispita mentalno stanje predsjednika SAD, da bi trebalo da ona bude pregledana.

gfgf

Pelosi je najavila da će demokrate zatražiti da Kongres razmatra zakon kojim bi bio formiran poseban panel koji će procijeniti da li je Tramp mentalno sposoban da i dalje vodi naciju, a sve zbog zabrinutosti za predsjednikovo stanje izazvano infekciojom korona virusom i “nedostatak transparentnosti Bijele kuće o Trampovom zdravlju”, piše The Hill.

Luda Nancy bi trebala biti pregledana“, odgovorio je Tramp na svom Twitter nalogu na prijedlog Demokrata i dodao da “ne zovu je džabe ludom”.

Pelosi je tražila da se aktivira 25. amandman kojim bi potpredsjednik i većina članova kabineta dobili ovlaštenje da predsednika proglase “nesposobnim da izvršava svoja ovlaštenja i dužnosti“.

Predstavljajući ovu inicijativu u Kongresu ona je naglasila da ovaj akt nije usmjeren protiv Trampa, o čijem će se radu glasači izjasniti za manje od mjesec dana, već da bi bilo moguće procijeniti sposobnost budućih predsjednika da vode državu.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj