TRAMP NE ODUSTAJE, VRAĆA SE U KAMPANJU! Za ponedjeljak planira miting na Floridi, a već sutra će održati govor s balkona Bijele kuće!

Američki predsjednik Donald Tramp održat će u ponedjeljak na Floridi svoj prvi izborni skup nakon što je bio pozitivan na koronavirus prošli tjedan, objavio je u petak njegov izborni štab.

tramp1234.jpg

Skup u gradu Sanfordu će se održati 12 dana nakon što je objavljeno da je pozitivan na koronavirus. Tramp je tokom izolacije dok se liječio u više navrata izražavao nestrpljivost da nastavi predsjedničku kampanju na terenu, a njegov je liječnik objavio da od subote može “bez rizika” nastaviti sa svojim aktivnostima u javnosti.

Već sutra će održati govor s balkona Bijele kuće!

Američki predsjednik Donald Tramp planira u subotu održati govor s balkona Bijele kuće, rekao je danas dužnosnik Bijele kuće za CNBC.

Radit će se o prvom javnom događaju otkako je prošle sedmice Tramp objavio da su on i Melania Tramp pozitivni na covid-19. Nakon te objave, brojni drugi službenici Bijele kuće također su izjavili kako su se zarazili koronavirusom.

Tramp bi se na balkonu Bijele kuće trebao pojaviti u 14 sati po lokalnom vremenu i dati “primjedbe mirnim demonstrantima”.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj