ZBOG NEPOŠTOVANJA ORGANA STRANKE! Prevljak: Aljoša Čampara je praktično sam sebe isključio iz SDA! Reagovao Čampara: Moj potpis nije nikakvo iznenađenje!

SDA će isključiti Aljošu Čamparu iz stranke, zbog njegove podrške zahtjevu za smjenu Vlade KS, potvrdio je za Oslobođenje predsjednik Kantonalnog odbora SDA Fikret Prevljak.

PREDSJEDNIK KANTONALNOG ODBORA SDA POJASNIO! Prevljak: Imamo 19 ruku u  Skupštini KS, Čampara je pametan i morat će se prilagoditi! - GlobalCir

Ja sam ranije rekao da će svi oni koji ne poštuju organe stranke biti isključeni. Ovim potpisom je on sam sebe, praktično, izbacio iz Stranke. Trenutno je u toku telefonska sjednica Izvršnog odbora KO SDA i predložiću da Čampara bude isključen, kazao je Prevljak.

On je napomenuo da je Aljoša Čampara, zahvaljujući članstvu u SDA dobio mandat u Skupštini KS.

Ako je pošten kao što tvrdi, onda bi trebao vratiti mandat narodu, koji je glasao za njega, kao člana SDA, dodao je Prevljak.

Čampara: Ne bi trebalo da je iznenađenje moj potpis na zahtjevu za smjenu vlade

Svoj potez prokomentirao je i Aljoša Čampara.

Ne bi trebalo da je iznenađenje moj potpis na zahtjevu za smjenu vlade, jer bar ja, već duži vremenski period upozoravam javno na sve devijacije koje se dešavaju unutar ove Vlade, ali i većine u Skupštini KS. Nije nikakva tajna da sam prije nekoliko sedmica i rekao da ću podržati smjenu OVAKVE Vlade, Vlade koja apsolutno ne funkcioniše ni u jednoj oblasti. I zaista je istina kada u saopćenju kažemo da Vladu mijenjamo, ne već možemo, nego zato što moramo, jer stanje u Kantonu Sarajevo nikada nije bilo lošije – rekao je Čampara.

 – Nadam se ekspertnoj vladi kako sam i predlagao ranije na nekoj od sjednica Skupštine, kako bi prestali gubiti vrijeme i dobili mlade, stručne i sposobne ljude na ovim odgovornim pozicijama. Kolege potpisnici zahtjeva i ja vrlo slično razmišljamo kako o ovom tako i o drugim pitanjima i sigurni smo da će nas uskoro biti i više od 18 – rekao je.

(Global CIR/Agencije)

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj