PRIMIRJE SE NE POŠTUJE! Raketiran drugi po veličini grad u Azerbejdžanu, bombardovan i glavni grad samoproglašenog Nagorno Karabaha!

Azerbejdžanski grad Gjandža bio je meta raketnog napada sa teritorije Jermenije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana.

U raketnom napadu poginulo je sedam civila, dok je 33 povrijeđeno. Veliki broj objekata civilne infrastrukture je oštećen.

Prema informacijama Ministarstva za vanredne situacije Azerbejdžana raketa je pogodila zgradu, koja je u potpunosti uništena. Ispod ruševina su ostali ljudi.

Pripadnici Ministarstva za vanredne situacije izvukli su ispod ruševina pet mrtvih tijela i 17 povrijeđenih. Operacija se nastavlja”, saopštila je služba.

Međutim, portparolka Ministarstva odbrane Armenije Šušan Stepanjan je na Facebooku negirala optužbe Azerbejdžana da Jerevan ne poštuje dogovor postignut u Moskvi o prekidu vatre.

Pomenute optužbe su apsolutno neistinite i nemaju nikakve veze sa stvarnošću“, napisala je Stepanjanova.

Žestoko bombardovan glavni grad regije oko koje ratuju Armenija i Azerbajdžan

Atešanakert, glavni grad oblasti Gorskog Karabaha, pod kontrolom armenskih separatista, u subotu navečer bio je na meti bombardiranja unatoč primirju koje je tokom dana u načelu stupilo na snagu, izvijestila je agencija AFP.

Sedam snažnih eksplozija odjeknulo je oko 23:30 sati po mjesnom vremenu, od kojih se treslo tlo u čitavom gradu. Odmah zatim oglasile su se sirene, pozivajući stanovnike da se sklone u podrume i u skloništa. Zatim je zavladao muk i grad je obavila potpuna tama, izvješćuje AFP.

Podsjetimo, u petak su u Moskvi održani pregovori ministara spoljnih poslova Armenije i Azerbejdžana, koji su završeni dogovorom o prekidu vatre.

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj