VIDEO: Četrdesetak osoba napalo policijsku stanicu u Parizu

Četrdesetak neidentificiranih osoba naoružanih željeznim šipkama, a koji su koristili pirotehniku kao projektile, pokušali su ući u policijsku stanicu u pariškom predgrađu u subotu navečer, rekli su dužnosnici.

Pariska policija objavila je na Twitteru u nedjelju da se sinoć „dogodio nasilni napad na policijsku postaju Champigny“ pirotehničkim sredstvima, ali da niti jedan policajac nije ozlijeđen, prenijela je Hina, pozivajući se na Reuters.

Policija je objavila video-snimak na kojem se vidi kako napadači bacaju pirotehnička sredstva na policijsku stanicu u južnom pariškom predgrađu Champigny-sur-Marneu.

Napadači su neuspješno pokušali ući u stanicu.

Treći napad u dvije godine

Niko nije uhapšen, a fotografije pokazuju da su razbijeni prozori policijske stanice, dok su automobili oštećeni.

Motiv trećeg napada na istu policijsku stanicu u dvije godine za sada nije poznat.

Stanica je smještena u području poznatom po trgovini drogom.

„To je bio organizirani napad oko 40 ljudi koji su htjeli bitku. Nekoliko dana postoje tenzije s ljudima koji imaju određenu spremnost ući u bitku s policijom“, rekao je načelnik Champignyja Laurent Jeanne za televiziju BFM.

„Male vođe bandi ne mogu nikoga impresionirati i neće nas odvratiti od naše borbe protiv trgovine drogom“, objavio je na Twitteru ministar unutrašnjih poslova Gerrald Darmanin te je izrazio “punu podršku” policajcima.

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj