(VIDEO) PREDSJEDNIK TRAMP SE VRATIO U UTRKU VELIKIM MITINGOM NA FLORIDI: ‘Biden više nema snage, ako pobijedi državom će upravljati radikalna ljevica’

Američki predsjednik Donald Tramp vratio se u predizbornu kampanju manje od dvije nedelje pošto je bio pozitivan na testu za koronavirus.

tramp-1234

On je prethodno ponovo testiran i rezultati pokazuju da je negativan na koronavirus, saopćeno je iz Bijele kuće u ponedjeljak. Trampov ljekar Sean Conley podijelio je zvanični dokument koji potvrđuje da je američki predsjednik negativan na koronavirus. U zvaničnom dokumentu nije navedeno koliko je već dugo Tramp negativan na koronu.

Samo nekoliko sati nakon što je potvrđeno da je negativan, predsjednik Tramp je na Floridi održao još jedan od svojih predizbornih skupova. Govorio je otprilike sat vremena pred masom pristalica u zračnoj luci u Sanfordu. Posebno je pohvalio napore svoje administracije da ubrza cjepivo protiv koronavirusa i obećao brz oporavak ekonomije.

“Borim se kako bismo bili sigurni da ćemo da iskorijenimo virus, obnovimo ekonomiju i spasimo našu zemlju od radikalne ljevice”, rekao je Tramp okupljenima koji su povremeno skandirali “USA!”

Trump je kazao da bi Biden, koji je rekao da će slijediti naučnike ako preporuče buduća zaustavljanja u borbi protiv virusa, kočio ekonomski oporavak i “produžio” pandemiju. Također je kritizirao demokratske guvernere zbog, kako je opisao, pretjerano strogih ograničenja protiv koronavirusa, upozorivši da “lijek ne može biti gori” od virusa.

Biden bi prekinuo naš oporavak, odgodio vakcinu, produžio pandemiju i uništio floridsku ekonomiju drakonskim, nenaučnim zaključavanjem“.

Trump se više puta osvrnuo na vlastitu bitku s koronavirusom, zahvalivši se svojim liječnicima i opisujući eksperimentalni tretman koji je dobio kao “lijek” za virus.

“Osjećam se veoma moćno. Doći ću u publiku. Ušetat ću među vas, poljubit ću svakoga pojedinačno. Poljubit ću muškarce, ali i lijepe žene. Sve vas”, obratio se publici koja je skandirala “Amerika” i “Volimo te”.

Kažu da sam imun, ne znam koliko. Neki kažu doživotno, neki četiri mjeseca. Svaki put kada ih pitam oni smanje to vrijeme kako bi izgledalo što gore“, kazao je Tramp izazvavši salvu smijeha u publici.

Predsjednik je također izrazio simpatije onima koji su zbog virusa izgubili najmilije.

“Izuzetno poštujem ljude u ovoj zemlji, zbog načina na koji su oco sve izdržali. Bila je to nevjerovatna fešta ljubavi”, rekao je. “I izražavam saučešće svim ljudima čiji su članovi obitelji ili prijatelji šreminuli. I ja sam izgubio prijatelje.”

Kazao je da nije pravovremeno poduzeo neophodne mjere da bi broj preminulih u SAD-u bio oko 2,5 miliona. “Sada je 210.000, ali nije trebao biti nijedan. Kina je odgovorna zbog toga. Oni su pustili virus”, rekao je Tramp

Optužio je Bidena da ga kontroliraju “ljevičarski ekstremisti” i opisao je bivšeg potpredsjednika kao mentalno nesposobnog za predsjednika.

“Nema više snage”, rekao je Tramp. “Ako pobijedi, državom će upravljati radikalna ljevica.”

(Global CIR)

Objavljeno u:

Komentiraj