ODRŽANI MITINZI U PENSILVANIJI: Predsjednik Tramp napao Bidena da želi zabraniti metodu izvlačenja nafte i plina!

Donald Tramp i Joe Biden su održali predizborne skupove u važnim saveznim državama Pennsylvaniji i Floridi, dok predsjednička kampanja ulazi u konačnu, intenzivnu fazu.

JOSEPH BIDEN SLUŽBENO KANDIDAT DEMOKRATA! Obećao promjene u vanjskoj  politici i ekonomiji, Tramp mu replicirao: 'Zašto to nisi uradio prethodnih  47 godina?' - GlobalCir

Na skupu u Pennsylvaniji Tramp je kritizirao Bidenovu energetsku politiku, budući da je u industriji nafte i plina zaposlen veliki broj stanovnika te savezne države.

Tramp je optužio Bidena da želi zabraniti hidrauličko frakturiranje, postupak izvlačenja nafte i plina, koji se smatra ekološki štetnim.

“Jedno od najvažnijih pitanja u Pennsylvaniji je opstanak frakturiranja”, rekao je Tramp okupljenima, sugerirajući da bi zbog Bidena mnogi u Pennsylvaniji ostali bez posla. “Joe Biden je opetovano obećao da će ukinuti frakturiranje. On je lažljivac”, dodao je Trump.

Biden je kazao da će zabraniti novu proizvodnju nafte i plina na zemlji pod vlasništvom savezne vlade, ali je poručio da neće zabraniti frakturiranje, iako je ranije iznosio konfuzne stavove.

Biden: ‘Za Donalda Trampa vi ste potrošni’

Obraćajući se okupljenima u okrugu Broward, na jugu Floride, Biden je poručio da je Tramp nemarno odbacivao prijetnju korona virusa.

Za Donalda Trampa vi ste potrošni. Zaboravljivi ste. Vi ste gotovo niko. Tako on vidi starije osobe. Tako vidi vas“, rekao je Biden.

Trump je pobijedio na Floridi i u Pensilvaniji 2016. godine.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj