PREDSJEDNIK TRAMP ODRŽAO TRI VELIKA MITINGA U TRI DANA! Poslao jasnu poruku: ‘Biden duguje izvinjenje američkom narodu, jer se ispostavilo da je korumpiran političar’

Američki predsjednik Donald Tramp održao je treći veliki miting u tri dana, čime je dokazao da se vratio u formi nakon oporavka od Covida 19. Ovaj put posjetio je saveznu državu Iowu. U svom obraćanju posebno je akcentirao aktuelni korupcijski skandal bivšeg potpredsjednika SAD-a Joea Bidena i njegovog sina Hantera.

TRAMP-IOWA

Podsjećamo, ugledni New York Post objavio je članak o navodnim mailovima Bidenovog sina Hantera. U članku se navodi da je Bidenov sin Hanter upoznao ukrajinskog poduzetnika s ocem dok je kao potpredsjednik vodio američke odnose s Ukrajinom te da je stariji Biden svoju diplomatiju prilagodio Kijevu kako bi pomogao sinovim poslovnim interesima. Facebook i Twitter su blokirali distribuciju vijesti o ovom korupcijskom skandalu dok se ne obave ‘provjere činjenica’.

„Kada je glasač demokrata prošle godine ovdje u Iowi upitao Bidena da li je Vaš sin trgovao uticajem, Joe ga je nazvao ‘prokletim lažovom’, rekao je ‘Vi ste prokleti lažov’. A njegov klinac je napravio milione dolara. Nije imao ništa. Nije imao ni posao, izbačen je iz vojske. Žalosno, ali izbačen je iz vojske. I nije znao ništa o energetici, ništa o investicijama, i nije znao ništa o Kini iz koje je izašao bogatiji za milijardu i po dolara. To ne uspijevaju ni najbriljantniji ljudi na Wall Streetu“, jasan je bio predsjednik Tramp.

„Potpredsjedniče Biden, dugujete narodu Amerike izvinjenje, jer se ispostavilo da ste korumpiran političar“, poručio je Tramp dodavši:

„Joe Biden mora učiniti dostupnim sve e-mailove, telefonske pozive, transkripte i snimke sastanaka povezane s njegovom umiješanošću u poslove njegove porodice i trgovinu utjecajem širom svijeta, uključujući Kinu i Rusiju“.

„Vršim pritisak na Bidena da kaže istinu, jer korumpirani mediji, vidite sve one kamere tamo, odbijaju da pišu o tome“, rekao je predsjednik Tramp kazavši da će morati platiti zbog lova na vještice kojem je bio izložen tokom četiri godine svog mandata kao nijedan drugi predsjednik u američkoj historiji.

„A ispostavilo se da je to bio nelegalni ‘lov na vještice’. Lažne i izmišljene vijesti objavljivali su svakog dana, a znali su da su lažne. Nikada te vijesti nisu zabranjivane na Facebooku, Twitteru ili mainstream medijima, nikada. A pogledajte sad sa Bidenom, skidaju vijesti gotovo prije nego što su i objavljene. Pokušavaju zaštititi Bidena, i skidaju ih“, kazao je američki predsjednik tokom skupa u Iowi.

(Global CIR)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:

Komentiraj