CIMERI KOJI SU OSTALI PRIJATELJI ZAUVIJEK! Ovi glumci su godinama gradili istinsko prijateljstvo

Kad su Gene Hackman i Dustin Hoffman dijelili sobu u New Yorku, nikad nisu mogli zamisliti da će jednoga dana dobiti Oscara. Nešto slično se dogodilo s Benom Affleckom i Mattom Damonom kada su se zajedno preselili u stan u Los Angelesu – nisu ni mogli pomisliti da je pred njima veoma obećavajuća budućnost.

hghghg

Bright Side je prikupio još nekoliko velikih prijateljstava poznatih koja su nastala dijeljenjem sobe ili kupaonice kada je većina njih još uvijek bila na samom početku karijere.

Michael Douglas i Danny DeVito

Jedna od najslađih veza u Hollywoodu je ona Douglasa i DeVita. Počela je još u 60-ima, kad su samo sanjali da će jednog dana postati poznati. Upoznali su se u školi glume 1966., a 1968. su postali cimeri. Bilo je to vrijeme kada su “hipiji” radili “lude stvari”. Nekoliko puta su surađivali na filmskom platnu, a njihovo je prijateljstvo proteklih godina samo jačalo.

Poppy Delevingne i Sienna Miller

Sienna Miller i Poppy Delevingne su dijelile stan u New Yorku prije nekoliko godina i još uvijek su vrlo bliske prijateljice. Miller je uvijek smatrala da Delevingne sebe ne shvaća ozbiljno. A Delevingne je Millerovu smatrala “sestrom drugog gospodina.” Ove dvije žene dijele dugotrajno, iskreno prijateljstvo i uvijek nađu vremena koje će provesti zajedno.

Matt Damon i Ben Affleck

Ben Affleck je imao samo osam godina kada je upoznao Matt Damona koji je tada imao 10. Bio je to početak jednog od najboljih holivudskih prijateljstava tokom kojeg je dvojac zajednički gradio karijeru.  Zajedno su putovali u New York na glumačke audicije, a na zajedničkom računu su štedili novac za avionske ili karte za voz.

Obojica su postigla uspjeh zahvaljujući filmu Good Will Hunting. Damon se uselio u Affleckov stan u Los Angelesu i tako su počeli raditi na scenariju tokom improvizacijskih sesija. Na kraju su osvojili i nagradu Zlatni globus i nagradu Akademije za najbolji originalni scenarij. Affleck je za ovo razdoblje svog života često govorio da je  “poput sna”.

Tommy Lee Jones i Al Gore

Životni putevi velikog glumca i budućeg američkog potpredsjednika su se spojili još na Harvardu. Pokazalo se da su tokom zahtjevnog studija sasvim slučajno postali cimeri u kući Dunster.Iako ih je profesionalna karijera povela različitim putevima, njihovi fakultetski dani su ostali nepokolebljvi.

Robin Williams i Christopher Reeve

Njihov zajednički život je trajao samo godinu dana dok su studirali u školi Juilliard. Ipak, njihovo prijateljstvo ostalo je snažno do kraja njihovih života. Kao dokaz tome, Reeve je kum Williamsovom najstarijem sinu, Zacharyju.

U svojoj autobiografiji iz 1999. Godine Still me, Reeve je napisao da je nekoliko dana nakon što je pao s konja, Williams stigao u njegovu sobu, obučen kao liječnik. Bio je to prvi put da se Reeve nakon nesreće smijao.

Ryan Gosling i Justin Timberlake

Ryan Gosling i Justin Timberlake započeli su karijeru u prilično krkoh dobi. Glumili su u emisiji The Mickey Mouse Club iz 90-ih, a od tog trenutka njihovo prijateljstvo na i izvan ekrana počelo je rasti. Goslingova obitelj živjela je u Kanadi i jedini način na koji bi mali dječak mogao ostvariti svoje snove bio bi kada bi mogao živjeti u kući Timberlakea. I vjerovali ili ne, Timberlakeova majka pustila ga je da se preseli, pa je čak pristala i da podučava Goslinga tokom snimanja emisije.

Kako je kasnije objasnio Timberlake, vjerojatno su bili malo bliži od ostatka djece u showu, priprusjući to tome što su morali dijeliti kupaonicu.

Robert Downey Jr. i Kiefer Sutherland

Tri godine su bili cimeri kada su se odlučili okušati sreću u „holivudskom univerzumu“. Vrijeme i iskustvo prisilili su ih da se dobro upoznaju i stvore vezu koja će trajati zauvijek.

Sutherland je opisao Downeya kao “discipliniranog momka” prisjećajući se da je njihovo prijateljstvo nekada podrazumijevalo i imati ‘ramo za plakanje’ tokom loših dana, kao onda kada je nakon prekida sa Sara Jessicom Parker u 1991. Downeyju srce bilo slomljeno.

Judd Apatow i Adam Sandler

Oba ova talentirana muškarca dijelila su stan od 900 dolara dok su se ‘borili’ za svoje mjesto među komičarima i to mnogo prije nego su počeli zabavljati cijeli svijet. S vremenom je Apatow postao reditelj i producent, a  Sandler, glumac, piše FTV.

Sjećanja koja dijele iz ovog doba mladosti kada su obilazili klubove radeći komične emisije poslužila su kao inspiracija za film, Smiješni ljudi, na kojem su obojica radili. To su bila vremena kada su razmišljali da jedu u Red Lobsteru jednom mjesečno smatrajući to velikim noćnim izlaskom i kada je Sandler telefonom zbijao šale prijateljima, dok je Apatow sve snimao.

Emma Stone i Bradley Cooper

Bili su cimeri na Havajima u vrijeme snimanja filma Aloha što je rezultiralo razvijanjem posebne veze. Kako je Cooper objasnio, tada su se jako dobro upoznali. U međuvremenu, za Stone su postojale samo dvije mogućnosti: “Prisiljeni ste ih upoznati ili ih mrziti.” Ali sudeći prema fotografijama iza kulisa filma, sigurno je reći da su se razumjeli.

Owen Wilson i Wes Anderson

Drugi primjer produktivnog, dugotrajnog prijateljstva je prijateljstvo Wilsona i Andersona. Zajedno su otišli na studij Univerziteta u Teksasu, dijeleći sobu i prijateljstvo godinama. Iskoristili su to vrijeme zajedno kako bi napisali scenarij za film iz 1996., Bottle Rocket. Ali put nije bio lak i nakon što film nije postigao uspjeh, Owen Wilson čak je razmišljao o pridruživanju marincima.

Srećom, dvojac je nastavio, te se Wilson se našao pod ‘zapovjedništvom’ svog prijatelja i bivšeg cimera u filmovima poput The Royal Tenenbaums i The Darjeeling Limited.

Gene Hackman i Dustin Hoffman

Njihovo prijateljstvo započelo je prije više od 5 desetljeća kada su se upoznali na časovima glume, s vremenom postavši i cimerima u jednosobnom stanu u New Yorku. Obojica su pokušali graditi glumačku karijeru iz temelja istovremeno radeći niz neobičnih poslova. Hoffman je priznao da je tih godina radio u psihijatrijskoj bolnici, kao prodajni pomoćnik u Macyjevom odjelu za igračke, te da je izrađivao havajske vijence, piše brightside.me.

(Global CIR)

Komentiraj