LUKAŠENKOV AVION NA REMONTU U NJEMAČKOJ! Njemački sindikat negoduje: “Dok mi remontujemo njegov avion – on bije radnike u svojoj zemlji”

Avion šefa bjeloruske države od utorka se nalazi na aerodromu u Hamburgu, gdje je trebalo da se izvrši remont letjelice Boing 737.

avion1-23456

Taj posao ne protiče kao uobičajeno, jer se dio zaposlenih pobunio, prenosi njemački list “Fokus”.

“Dok mi remontujemo njegov avion on bije radnike u svojoj zemlji“, piše na letku koji je podijelio sindikat “Verdi” radnicima “Lufthanza tehnike”.

I pored teške finansijske situacije i skraćenog radnog vremena pojedini radnici su odlučili da odbiju rad na bjeloruskom avionu. Također je juče organizovan i protest ispred sjedišta “Lufthanza tehnike”.

Prije skoro 31 godinu imali smo veoma sličnu situaciju. Predsjednik Rumunije Čaučesku je nasilno obustavio proteste radnika dok smo popravljali njegov avion. Zajedno smo tada obustavili rad kako bi protiv takvog ponašanja protestovali“, navodi se u letku sindikata.

“Lufthanza tehnik“ za medije nije željela ni da demantuje, a ni potvrdi da se avion bjeloruskog predsjednika nalazi u Hamburgu.

Pored brojnih aviona tu je i jedan bjeloruske kompanije“, samo je potvrdio jedan portparol i dodao da se svi radovi obavljaju po planu.

Inače bjeloruska država već osam godina u Hamburgu održava svoj avion.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj