MEĐU NJIMA VOJNA I POLICIJSKA LICA! U Saudijskoj Arabiji 45 osoba privedeno zbog optužbi za korupciju!

Najmanje 45 osoba, uključujući šest vojnih i policijskih službenika osumnjičenih za korupciju privedeno je u Saudijskoj Arabiji.

11 Saudi princes, 4 ministers arrested as crown prince unleashes crackdown  on corruption – report — RT World News

Iz Komisije za kontrolu i borbu protiv korupcije Saudijske Arabijske saopćeno je je da je pokrenuta istraga u okviru 889 krivičnih i disciplinskih slučajeva, među kojima je i korupcija.

U tom kontekstu, privedene su 22 osobe, uključujući 13 državnih zvaničnika i četiri biznismena i oduzeta im je imovina u vrijednosti od 602 miliona riala (160 miliona dolara).

Privedeno je još devet osoba zbog falsifikovanja dokumenata za jedan projekat koji je realizovan između jedne firme i Ministarstva odbrane.

Još 14 osoba, uključujući dva policajca, privedeno je pod optužbama za “prevaru, primanje mita i nezakonitih radnji u komercijalnim ugovorima”.

U septembru su visoki oficir saudijske vojske i dugogodišnji komandant saudijskih snaga koje se bore u Jemenu general-major Fahd bin Turki bin Abdulaziz i njegov sin Jevf Emir Abdulaziz bin Fahd bin Turki razriješeni dužnosti i protiv njih je pokrenuta istraga.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj