Bošnjačka stranka neće u novu crnogorsku vladu koju je formirao Amfilohije!

Bošnjačka stranka neće biti članica nove vladajuće većine. To je odlučeno danas na sjednici Glavnog odbora te partije, koja je održana u Rožajama, piše RTCG.

NOVI PREOKRET U CRNOJ GORI: Bošnjačka stranka bi podržala ekspertsku vladu  ako njena okosnica bude Demokratska Crna Gora -

GO BS je svojom jedinstvenom odlukom, podržao opredjeljenje da BS ostane, kao i do sada, samosvojan i autentičan politički subjekat, predstavnik političkih interesa bošnjačkog naroda i drugih građana. “Bošnjačka stranka ostaje privržena principima demokratije, vladavine prava i demokratskih reformi”, Suljo Mustafić na konferenciji za medije nakon Glavnog odbora.

Mustafić je istakao da će BS podržavati sve procese koji su usmjereni evropskim integracijama, prozapadnom putu, snaženju institucija, unaprijeđenju položaja i statusa Bošnjaka, u političkoj, ekonomskoj i socijalnoj sferi.

“Bićemo partner svim demokratskim snagama, i iz vlasti i iz opozicije, koje imaju ove ciljeve i podržat ćemo sva zakonska rješenja u tom pravcu. Zbog različitog pristupa i određenih ideoloških razlika sa nekim članicama nove vlasti, oko važnih društvenih pitanja u Crnoj Gori, te odnosa prema manjinskim narodima, kako u nedavnoj prošlosti, tako i sadašnjih političkih programa, Glavni odbor Bošnjačke stranke je odlučio da BS u ovom političkom trenutku, ne treba biti članica buduće Vlade”, saopštio je Mustafić.

Dodao je i da će BS budno pratiti sva naredna dešavanja i podržavati sve pozitivne i reformske procese.

“Bit ćemo partneri u svim budućim projektima Vlade usmjernim društvenom i ekonomskom boljitku, kao i svim političkim snagama koje su okrenute dobrobiti građanske, multietničke i evropske Crne Gore”, zaključio je Mustafić.

Na sjednici je na prijedlog predsjednika Rafeta Husovića za novog potpredsjednika stranke izabran Jasmin Ćorović, kao i novi članovi GO. Sjednici GO, koji broji 90 članova, prethodilo je zasijedanje Predsjedništva radi detaljne analize aktuelnog političkog momenta u Crnoj Gori.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj