ISTOVREMENO PRVI IZRAELSKI AVION SLETIO U BAHREJN! Glavni palestinski pregovarač prevezen u izraelsku bolnicu, pogoršalo mu se stanje s koronom

Glavni tajnik Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) Saeb Erekat prevezen je u nedjelju iz svojega rodnog grada na Zapadnoj obali u izraelsku bolnicu, jer mu se zdravstveno stanje pogoršalo nakon što se početkom mjeseca zarazio koronavirusom.

Dugogodišnji glavni palestinski pregovarač početkom mjeseca bio je pozitivan na koronavirus.

Erekat (65) je jedan od najistaknutijih palestinskih čelnika na svjetskoj sceni i glavni pomoćnik predsjednika Mahmuda Abasa. U američkoj mu je bolnici godine 2017. obavljena transplantacija pluća.

S obzirom na to da je dr. Erekat zaražen koronavirusom i da pati od kroničnih zdravstvenih problema s dišnim sistemom, njegovo stanje sada zahtijeva medicinsku skrb u bolnici“, stoji u priopćenju PLO-a.

U njemu se prvo kaže da je Erekat prevezen u bolnicu u Tel Avivu, no kasnije se u tvitu pojašnjava da je primljen u bolnicu Hadassah u Jerusalemu.

Prvi simbolični komercijalni avion iz Izraela sletio u Bahrejn

Visoki izraelski i američki dužnosnici sletjeli su u Bahrein u nedjelju u prvom simboličnom komercijalnom letu između Tel Aviva i Maname, mjesec dana od potpisivanja sporazuma o normalizaciji odnosa između Izraela i te zaljevske zemlje.

Izraelski Boeing 737 poletio je iz Tel Aviva prijepodne i sletio tri sata kasnije u Manamu, potvrdilo je izraelsko ministarstvo vanjskih poslova. LY973 je bio prvi službeni let, ali privatne osobe nisu mogle kupiti karte, rekla je glasnogovornica za dpa. 

Prvi “pravi” komercijalni letovi za turiste i poslovne ljude iz Izraela i Bahrejna bit će jedna od tema planiranih bilateralnih pregovora i radnih sastanaka. Razgovarat će još o diplomatiji, medicini, tehnologiji, trgovini i turizmu.

Izrael je prošli mjesec u Bijeloj kući potpisao sporazum o normalizaciji odnosa s Bahrejnom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE). 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj