PONOVO MASOVNE DEMONSTRACIJE U MINSKU! Na ulicama više od 30.000 građana, desetine uhapšenih!

Desetine hiljada ljudi okupili su se danas ponovo na ulicama Minska, uprkos prijetnjama zvaničnika da će protiv demonstranata upotrebiti vatreno oružje s bojevom municijom, javlja Reuters.

Demonstracije u Belorusiji

Novinska agencija Interfaks prenosi da se na protestima okupilo više od 30.000 ljudi, a da je oko 50 demonstranata uhapšeno.

Isti izvor navodi da je signal mobilne mreže prekinut u nekim delovima grada, kao i da su se u blizini demonstranata mogli čuti glasni zvuci nalik onima koje proizvodi eksplozija šok bombe.

Protesti se u Bjelorusiji održavaju još od predsedničkih izbora 9. augusta, kada je, prema zvaničnim podacima, pobjedu odneo dugogodišnji lider Aleksandar Lukašenko. Opozicija tvrdi da su izbori namešteni i zahteva Lukašenkovu ostavku i nove izbore.

Policija je do sada uhapsila više od 13.000 učesnika protesta, uključujući i sve značajne opozicione lidere koji nisu napustili zemlju.

Kako je javio TASS, Ministarstvo unutrašnjih poslova Bjelorusije je potvrdilo da su pripadnici organa reda u subotu uhapsili 58 demonstranata na protestima koji su održani u nekoliko gradova, zbog kršenja zakona o održavanju masovnih protesta.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj