NAKON ŠTO JE LIDER ‘TIBETANSKE VLADE U EMIGRACIJI’ ZVANIČNO PRIMLJEN U STATE DEPARTMENTU! Kina oštro poručila SAD-u: ‘Prestanite koristiti Tibet za miješanje u naše unutrašnje stvari’

Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da Sjedinjene Američke Države trebaju odmah da prestanu da se miješaju u njene unutrašnje stvari, nakon što se predsednik Tibetanske centralne adminstracije (CTA), lider tibetanske vlade u emigraciji Lobsang Sangaj, sastao sa zvaničnikom američkog State Departmenta u Washingtonu.

ZBOG EPIDEMIJE: Kina zatražila od SAD-a ukidanje sankcija Iranu - GlobalCir

Sangaj se prošle sedmice sastao sa američkim specijalnim koordinatorom za Tibet i istakao da je to bio prvi put da je šef CTA primljen u State Departmentu, prenio je Rojters.

“Kina će preduzeti sve neophodne mjere da zaštiti interese svoje zemlje“, rekao je na konferenciji za novinare portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Džao Liđian.

Opisujući Sangaja kao antikineskog separatistu, Džao je rekao da SAD trebaju prekinuti svaki zvanični kontakt sa njim.

Sastanak je poslao ozbiljno pogrešan signal tibetanskim snagama za nezavisnost, istakao je on. “SAD trebaju odmah da prestanu da koriste pitanje Tibeta za miješanje u unutrašnje stvari Kine”, zaključio je Džao.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj