AKO ŽELITE U EU, MORATE PRIZNATI KOSOVO! Njemački ambasador u UN-u: “Politikom lobiranja za povlačenje priznanja Kosova, naši srpski prijatelji pucaju sebi u nogu”

Ambasador Njemačke u UN-u kritikovao je u današnjem obraćanju pred Vijećem sigurnosti srbijanskog ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića.

PROVOKACIJA NA SEDNICI SB UN: Nemački ambasador OPLEO po Dačiću - "srpski  prijatelji pucaju sami sebi u nogu" | Mondo Portal

Kako kaže, čini mu se da je njegov govor “kopiranje ranijih intervencija”, a povodom politike povlačenja priznanja nezavisnosti Republike Kosova, rekao je da “naši srpski prijatelji pucaju sami sebi u nogu”.

“Iznenađen sam ovom politikom pokušaja povlačenja priznanja. Naši srpski prijatelji pucaju sami sebi u nogu, jer ako žele da se pridruže EU, treba da rade na priznanju i priznaju i sami (Kosovo)”, rekao je njemački ambasador.

On je dodao da mu govor Dačića izgleda kao “copy paste” ranijih njegovih intervencija.

Njemački diplomata je rekao da predstavnici Srbije mnogo govore o zločinima Albanaca, a da se, kako tvrdi, nikada ne čuje o zločinima koji su počinjeni nad Albancima 1998. i 1999. godine, kao što su, kako tvrdi, etnička čišćenja i masovna deportacija.

On je zamjerio i ruskom ambasadoru, kao predsjedavajućem, da nije dozvolio prištinskoj predstavnici da završi obraćanje i kritikovao ga da nije dozvolio da se Vijeću sigurnosti obrati i specijalni izaslanik EU Miroslav Lajčak.

Njemački ambasador je rekao da prištinska predstavnica nije završila svoje obraćanje.

“Dajte joj šansu da završi”, rekao je on, na šta je ruski ambasador odgovorio da nije shvatio da ona nije završila i da je izgleda bio zamrznut ekran.

Nakon što je njemački ambasador završio obraćanje, predstavnica Prištine se ponovo obratila.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj