DRAMA U DANSKOJ: Zloglasni ‘ubica s podmornice‘ pokušao pobjeći iz zatvora, policajcima prijetio bombom!

Danski samouki inženjer i izumitelj Peter Madsen, koji je optužen za ubojstvo novinarke Kim Wall na svojoj podmornici, uhvaćen je nakon što je pokušao pobjeći iz zatvora, javlja BBC.

9090229

Policija ga je uhitila u blizini zatvora. Fotografije s lica mjesta prikazuju naoružane policajce koji su Madsena okružili u blizini zatvora u zapadnom dijelu Kopenhagena. 

image

Madsen je osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubojstva novinarke Kim Wall. Ona se 2017. godine ukrcala na njegovu podmornicu radi intervjua. Njezino osakaćeno tijelo je 11 dana kasnije na plaži pronašao slučajni prolaznik.

image

Na video snimci njegova uhićenja vidi se kako taj osuđeni ubojica sjedi uz ogradu s pojasom oko struka. Danski mediji pišu i da je on tada policiji rekao da ima bombu.https://www.youtube.com/embed/qGdWBx9hozk

image

Na suđenju je odbačena Madsenova tvrdnja da je smrt novinarke na podmornici bio nesretan slučaj. On je kasnije priznao krivnju. 

image

Kim Wall je bila nezavisna novinarka koja je za različite publikacije izvještavala iz svih dijelova svijeta, od Sjeverne Koreje do Ugande.

Kad se ukrcala na Madsenovu podmornicu, to je trebala biti njezina posljednja priča iz Danske. Nakon toga je planirala sa svojim partnerom otići u Peking. 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj