(VIDEO) SUDEĆI PO BROJU OTKUCAJA SRCA GLEDATELJA: Najstrašniji horor svih vremena je film ‘Naslijeđeno zlo’ iz 2018. godine!

Film ‘Naslijeđeno zlo’ iz 2018. godine, izvornog naziva ‘Hereditary’, najstrašniji je horor svih vremena, sudeći po mjerenju broja otkucaja srca gledatelja tokom gledanja tog žanra filmova.

Stručnjaci za mjerenje otkucaja srca s platforme GIGACalculator izračunali su koji filmovi najviše podižu puls gledateljima. Na prvom mjestu našao se horor ‘Naslijeđeno zlo’, kojeg su već ranije filmski kritičari i gledatelji nazvali najstrašnijim filmom. 

Istraživanje se provelo tako da je 150 ljudi dobilo nekoliko horora koje su morali pogledati prvi put, noseći brojač otkucaja srca. Filmove su odabrali prema istraživanju, u kojem je sudjelovalo više od 2500 ljudi, koji su imenovali deset najstrašnijih horora svih vremena.

Broj otkucaja srca gledatelja tokom gledanja ‘Naslijeđenog zla’ bio je prosječno 115 po minuti, što je značajan skok od prosječnih otkucaja. 

Na drugom mjestu najstrašnijeg filma je slavna ‘Slagalica strave’, a iza nje psihološki horor ‘The Babadook’. U top deset ušli su još filmovi ‘Podmuklo’, ‘Mjesto tišine’, ‘Špilja užasa’, ‘Mi’, ‘Ono’, drugi nastavak filma ‘Prizivanje’ te ‘Egzorcist’. 

Postoji niz razloga zbog kojih uživamo u gledanju horora. Prvo, to je oblik zabave. Naša želja za traženjem senzacija i izbjegavanjem dosade odvlači nas u vrstu filma u kojem bi se svakog trenutka moglo dogoditi nešto jezivo. Tu je i razumijevanje granica vlastitih emocija, u udobnosti vlastitog doma ili kina. Možete biti prestravljeni, ali još uvijek na sigurnom. Možete se čak sakriti iza kauča postane li previše. Ta aktivacija emocionalne regulacije snažna je i omogućuje nam da testiramo svoj strah i tjeskobu u kontroliranom okruženju – ispričao je psiholog Lee Chambers.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj