TRAMPOV SAVJETNIK ZA NACIONALNU SIGURNOST U BRAZILU! SAD pojačale kampanju protiv „Huaweia”, brazilskim telekom operaterima nude konkurentsku opremu!

SAD su pojačale ofanzivu kako bi sprečile kineski „Huawei” da preuzme kontrolu nad 5G mrežom u Brazilu, ponudivši brazilskim telekomunikacionim kompanijama finansiranje nabavke opreme za 5G mrežu koju proizvodi konkurencija „Huaweija”.

US government offers credit to Brazilian companies for not buying Huawei -  Plataforma Media

Tokom posjete Brazilu, zvaničnici Američke međunarodne korporacije za razvoj, EXIM banke i Nacionalnog bezbjednosnog savjeta rekli su novinarima da postoje raspoloživa sredstva za finansiranje nabavke opreme koju proizvodi konkurencija „Huaweija”, preneo je Rojters.

Američku delegaciju u posjeti Braziliji predvodio je savetnik za nacionalnu bezbjednost Robert O’Brajen, koji se susreo sa brazilskim predsjednikom Žairom Boslonarom.

Dvojica zvaničnika su se potom pridružila ceremoniji potpisivanja sporazuma Brazila sa EXIM bankom o finansiranju više oblasti ekonomske saradnje dvije zemlje, među kojima je i 5G mreža.

Rojters dodaje da su iz Vašingtona najviši američki zvaničnici upozorili Brazil da pažljivo motri na kineske investicije i na poteze Pekinga, koji, kako smatraju američki zvaničnici, imaju za cilj da pojačaju kineski uticaj na najveću južnoameričku ekonomiju prodavanjem 5G tehnologije „Huaweija”.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj