TRAMP PLANIRA NA DEBATU DOVESTI HANTEROVOG POSLOVNOG PARTNERA, KOJI TVRDI: “Porodica Bajden agresivno je iskoristila svoje prezime kako bi zaradila milione dolara od stranih entiteta, iako su znali da su pod kontrolom Komunističke partije Kine”

Predsjednik SAD-a Donald Tramp će najvjerovatnije dovesti bivšeg saradnika Hantera Bidena Tonyja Bobulinskog kao svog gosta na završnu predsjedničku debatu u četvrtak navečer, saznaje Fox News.

JOE-HUNTER-BIDEN

Bajden je učestvovao u Hanterovim poslovima

Bobulinski je umirovljeni poručnik američke mornarice i izvršni direktor Sinohawk Holdingsa, što je kako je objasnio “partnerstvo između Kineza koji posluju preko CEFC-a i porodice Biden”. Rekao je da su ga za generalnog direktora doveli Hanter Biden i James Gilliar.

Bobulinski je u izjavi za Fox News rekao da ne vjeruje prošloj tvrdnji Joea Bidena da s njim nije razgovarao o poslovima svog sina Hantera, tvrdeći da se Hanter “često pozivao da ga pita za odobrenje ili savjete o raznim potencijalnim poslovima.”

“Vidio sam potpredsjednika Bajdena kako je rekao da nikad nije razgovarao s Hanterom o svom poslu. Iz prve ruke sam vidio da to nije istina, jer to nije bio samo posao Hantera, rekli su da stavljaju prezime Bajden i njegovo naslijeđe u prvi plan”, rekao je Bobulinski.

Porodica Bajden agresivno je iskoristila svoje prezime kako bi zaradila milione dolara od stranih entiteta, iako su neki bili pod kontrolom komunističke partije Kine“, dodao je.

Bobulinksi je također rekao da vjeruje da je kinesko sudjelovanje u poslu s njihove strane bilo “ulaganje s ciljem postizanja političkog uticaja”, te da je “Hanter želio kompaniju iskoristiti kao svoju ličnu kasicu prasicu izvlačeći novac iz nje čim je stigao od Kineza. “

Kampanja predsjedničkog kandidata odbila je komentirati ove navode.

Bobulinski je također rekao da informacije koje je prenio nisu dio nijedne kampanje dezinformacija. “Bilo koja suprotna tvrdnja lažna je i uvredljiva”, rekao je.

“Jednom kada sam shvatio da Hunter želi kompaniju koristiti kao svoju ličnu kasicu prasicu izvlačeći iz nje novac čim je stigao od Kineza, poduzeo sam korake da se to ne dogodi”, rekao je Bobulinski i dodao da niko ne sprječava “porodicu Bajden da se obrati američkom narodu i iznese činjenice koje bi mogle pobiti njegove navode. “

Bobulinski će se pojaviti pred Senatom

Senatski odbor za nacionalnu sigurnost i vladine poslove i Senatski odbor za finansije zatražili su dokumente u vezi sa poslovima Bobulinskog s porodicom Bajden. On je odborima dostavio dokumente.

Senator Ron Johnson, predsjednik Senatskog odbora za nacionalnu sigurnost i vladine poslove i Chuck Grassley, predsjednik Senatskog odbora za finansije, također planiraju u petak razgovarati s Bobulinksijem.

„Kao dio napora odbora da provjere autentičnost nedavno javno objavljenih e-mailova koji uključuju međunarodne financijske transakcije porodice Biden, poslali smo pisma pet osoba identificiranih u e-porukama. Ta su pisma poslana jučer, a krajnji rok za odgovor je 23. oktobar 2020. “, rekli su Johnson i Grassley u izjavi. “Do sada su odbori dobili odgovor samo od gospodina Tonyja Bobulinskog, koji je izgleda spreman u potpunosti sarađivati u našoj istrazi. “

Dodali su: “Zapravo, gospodin Bobulinski je već pristao da se sutra, u petak, 23. oktobra 2020., pojavi na neformalnom intervjuu Odbora.”

Nekoliko dokumenata do kojih je došao Fox News prikazuje kako Bobulinksi razgovara o sastanku s Joeom Bidenom u maju 2017. godine, uprkos prošlim tvrdnjama bivšeg potpredsjednika da nije razgovarao o poslovima svog sina.

Čini se da poruke ukazuju na to da se sastanak održao, iako nije jasno koja je suština sastanka mogla biti. Ove poruke nisu izuzete sa Hanterovog laptopa, što je dio prethodnog skandala o korupcijskoj aferi predsjendičkog kandidata demokrata.

(Global CIR/Agencije)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:
  1. […] TRAMP PLANIRA NA DEBATU DOVESTI HANTEROVOG POSLOVNOG PARTNERA, KOJI TVRDI: “Porodica Bajden a… […]

Komentiraj