PRIORITETI ‘EKSPERTSKE VLADE’! Dritan Abazović sa ruskim ambasadorom: ‘Obaveza je nove Vlade Crne Gore da unaprijedi odnose sa Rusijom’

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović sastao se jučer sa ambasadorom Ruske Federacijeu Crnoj Gori Vladislavom V. Maslenikovim.

Abazović i Maslenikov.jpg

Oni su se saglasili da su odnosi Crne Gore sa Ruskom Federacijom tradicionalni i da ih je potrebno u narednom periodu poboljšati – saopšteno je iz URE.

“Mi smo mala država i dobro je da budemo u kolektivnom sistemu bezbjednosti, ali to ne znači da treba da imamo loše odnose sa bilo kojom državom a naročito ne sa Rusijom. Velika je odgovornost na novoj Vladi da unaprijedi odnose sa Ruskom Federacijom i to je naša obaveza”, kazao je Abazović u razgovoru sa Maslenikovim.

Oni su zajednički konstatovali da odnosi između Podgorice i Moskve nijesu na nivou kakvi bi trebali da budu i zajednički se saglasili da se takvo stanje mora mijenjati – dodaje se u saopštenju.

Abazović je Maslenikovu kazao da je turizam važna privredna grana Crne Gore i da inostrane turiste dominantno čine Rusi pozivajući ih da i dalje dolaze u Crnu Goru, gdje su, kako je ocijenio, uvijek dobrodošli.

“Bilateralni odnosi sa Crnom Gorom nešto su se popravili u odnosu na 2016. godinu, ali je cilj da saradnja između dvije države bude na maksimalno visokom nivou. Prostora za saradnju ima u oblasti obrazovanja, kulture, ekonomije… Stipendije koje daje Ruska Federacija za školovanje crnogorskih studenata u našoj zemlji se povećavaju i mi ćemo se truditi da to ostane na visokom nivou i u narednom periodu”, istakao je Maslenikov.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj