OBORIO I NAJVEĆE REKORDE: Bajden na reklame potrošio najviše u historiji američkih izbora

Bivši američki potpredsjednik Džo Bajden (Joe Biden) potrošio je za televizijsko i elektronsko oglašavanje tokom aktuelne izborne kampanje više od bilo kog drugog predsjedničkog kandidata u američkoj historiji.

OBORIO I NAJVEĆE REKORDE Bajden na reklame potrošio najviše u istoriji izbora

Bajdenova kampanja za novembarske predsjedničke izbore do sada je potrošila više do 582 miliona dolara na TV oglašavanje, navodi se u izvještaju kompanije ‘Advertising Analitics’ i dodaje da je kampanja njegovog protivkandodata Donalda Trampa do sada koštala oko 342 miliona dolara.

Kako prenosi vašingtonski dnevnik Hill, samo u proteklih nedjelju dana, Bajdenov izborni štab je potrošio oko 45 miliona dolara na televizijske nastupe, što je više čak i od rekorda koji je postavio bivši gradonačelnik Njujorka, Majkl Blumberg, tokom predizborne kampanje za stranačke izbore za demokratskog predsjedničkog kandidata.

Međutim, mnogi građani se pitaju zašto je Tramp ipak vidljiviji u medijskom prostoru? Razlog leži u činjenici što američki predsjednik jednostavno zna na najbolji način iskoristiti društvene mreže. On je često postavljao postove na Facebooku i Twitteru koji se lajkuju i šeruju nebrojeno puta, što mu obezbjeđuje besplatnu reklamu. 

Primjera radi, 2016. godine njegova protukandidatkinja Hillary Clinton je samo tokom kampanje za unutarstranačke izbore demokrata potrošila skoro 100 miliona dolara na oglašavanje. Za razliku od nje tokom unutarstranačke kampanje Tramp nije potrošio ni centa niti je zakupio televizijski termin na bilo kojoj od nacionalno poznatih televizija, već je samo korsitio Twitter i Facebook.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj