LUKAŠENKO IMA PLAN: Studente koji protestuju izbaciti s fakulteta, pa na ulicu ili u vojsku!

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko smatra da studenti koji učestvuju u neodobrenim protestima opozicije treba da budu isključeni sa fakulteta i upućeni ili u vojsku ili na ulicu.

LUKAŠENKO NEMILOSRDAN: Studente koji protestuju izbaciti s fakulteta, pa na ulicu ili u vojsku!

Studenti, ako ste došli da učite onda učite, ko hoće da uči neka uči. Ko krši zakon učešćem na neodobrenim protestima njega treba lišiti prava da bude student. Pošaljite ih u vojsku ili na ulicu. Neka šetaju ulicama, ali sa fakulteta moraju da budu isključeni“, rekao je Lukašenko, a isto se odnosi i na profesore.

Sličan pristup Lukašenko ima i prema zaposlenima u državnim preduzećima koji su se odazvali pozivu na štrajk – neće ih moliti.

FOTO: EPA/STR

“Kad je reč o pozivima (bjeloruske opozicije) iz Poljske i Litvanije o ultimatumima i štrajkovima juče sam premijeru rekao da nikoga ne mole – ni radnike, ni studente, ni ljekare, ni učitelje, ni zaposlene u državnim institucijama“, rekao je predsjednik Bjelorusije.

Lukašenko je dodao, sada je trenutak „kada svako treba da izabere u svom životu put kojim će ići. „Neka odluče gdje i kako žele da žive“, dodao je.

Organizatori protesta po principu „obojenih revolucija“ već su, kako je rekao, prošli sedam-osam faza, a ostala je radikalizacija koja je u toku. „Protiv nas su pokrenuli ne samo informativni, već teroristički rat u određenim pravcima. To moramo da presječemo“, zaključio je on.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj