SRBIJA DOBILA NOVU VLADU: Premijerka i članovi vlade položili zakletvu

Poslanici Narodne skupštine Srbije večeras su izabrali novu Vladu Srbije na čijem je čelu Ana Brnabić. Za izbor nove vlade glasalo je 227 narodnih poslanika, a pet ih je bilo protiv. Za izbor nove vlade poslanici su pojedinačno javno glasali.

Nova Vlada Srbije, položili zakletvu

Nova-stara premijerka Ana Brnabić i novoimenovani ministri su odmah nakon glasanja položili zakletvu. Vlada Srbije ima predsjednika i 23 ministra, od kojih dva bez portfelja.

Brnabićeva je nakon rasprave zahvalila svima i obećala da će se već u prvih 100 dana rada vidjeti konkretni rezultati iako to, rekla je, mnogi ne očekuju. Ona je najavila da će već sutra ujutru u 8.00 sati Vlada Srbije održati prvu sjednicu.

Brnabić je rekla da će nova vlada, osim što će biti vlada kontinuiteta, biti i jedinstven tim sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, dodajući da je to “donijelo mnogo dobrog zemlji i građanima i u proteklom periodu”.

Brnabić je ranije danas izložila ekspoze pred poslanicima te istakla šest prioritetnih ciljeva: nastavak borbe protiv Covid-19, očuvanje državnih i nacionalnih interesa na Kosovu, borbu protiv organiziranog kriminala i mafije, očuvanje neovisnosti i samostalnog odlučivanja Srbije u unutarnjoj i vanjskoj politici, vladavinu prava i daljnje ekonomsko jačanje države, zatraživši potporu zastupnika za svoj program. 

(Global CIR/Agencije)

PROČITAJTE JOŠ:

  1. […] SRBIJA DOBILA NOVU VLADU: Premijerka i članovi vlade položili zakletvu – como 1 hora ago […]

Komentiraj