U IZBORNOJ NOĆI ZABAVA U BIJELOJ KUĆI?! Najenergičniji predsjednik ikada: Tramp će održati 14 skupova u posljednja tri dana kampanje!

Predsjednik SAD-a Donald Tramp rekao je u petak da razmišlja o tome da organizira okupljanje u Bijeloj kući tokom izborne noći umjesto u svom hotelu u Washingtonu.

Američki predsjednik Donald Tramp i njegova supruga Melania pozitivni na  koronavirus - GlobalCir

Govoreći izvan Bijele kuće, Tramp je kao razlog potencijalne promjene u planovima naveo ograničenja zbog koronavirusa u Distriktu. New York Times izvijestio je ranije u petak da je Tramp otkazao planove za održavanje zabave u hotelu Tramp International u DC-u. Skup nije službeno najavljen, ali je spomenut u e-poruci o prikupljanju sredstava za kampanju.

Nismo odlučili. Mi imamo određena pravila i propise. Znate, Washington, DC, je zatvoren. Gradonačelnik ga je zatvorio ”, rekao je Tramp novinarima u petak prije odlaska na predizborne skupove u Michiganu, Wisconsinu i Minnesoti.

Imamo hotel. Ne znam smijete li ga koristiti ili ne, ali znam da je gradonačelnik zatvorio Washington DC, a ako je to slučaj vjerovatno ćemo ostati ovdje ili odabrati drugo mjesto“, nastavio je, označavajući zatvaranje Washington D.C. „ludošću“.

Eric Trump, predsjednikov sin i jedan od ključnih ljudi kampanje, priznao je ranije u petak ujutro da kampanja razmatra promjenu planova za održavanje događaja u Bijeloj kući, a ne u hotelu D.C.

“Razmišljamo o tome da ga zapravo premjestimo u Bijelu kuću. To upravo sada gledamo. Bit će to sjajna noć”, rekao je Eric Tramp tokom nastupa u Fox Newsu.

Tramp će održati 14 skupova u posljednja tri dana kampanje

Predsjednik Tramp održat će 14 skupova u tri dana prije dana izbora, fokusirajući se na nastupe u Pensilvaniji i Srednjem zapadu.

Trampova kampanja u petak je objavila predsjednikov raspored do 2. novembra, a predsjednik je čak kazao da bi mogao putovati na sam dan izbora.

Zbog važnosti pobjede u Pensilvaniji za osiguranje drugog mandata, Tramp će u subotu održati četiri skupa u ovoj državi.

Predsjednik će u nedjelju održati pet skupova, sve u državama koje je pobijedio 2016. godine, ali gdje sada brani prednost: Michigan, Iowa, Sjeverna Karolina, Georgia i Florida.

Tramp će u ponedjeljak uoči dana izbora održati još pet skupova. Zaustavit će se u Sjevernoj Karolini, Pensilvaniji i Wisconsinu, zajedno s dva događaja u Michiganu. Njegov posljednji događaj bit će u Grand Rapidsu, Michigan, istom gradu u kojem je održao svoj posljednji skup kampanje 2016. godine.

Predsjednik je u petak novinarima nagovijestio da će možda putovati na dan izbora 3. novembra, piše The Hill.

“Dat ću vam taj odgovor u sljedećih nekoliko dana”, rekao je.

(Global CIR)

Objavljeno u:

Komentiraj