NAORUŽANA GRUPA GA DRŽALA KAO TAOCA: Specijalne snage SAD-a spasile američkog državljanina u Nigeriji!

Američke specijalne snage spasile su američkog državljanina koji je držan talac na sjeveru Nigerije, objavio je u subotu Pentagon, a predsjednik Tramp spasilačku misiju pozdravio je kao “veliku pobjedu” za američke specijalne snage.

cgfdgf

“Velika pobjeda za naše elitne američke specijalne snage danas”, objavio je predsjednik SAD-a Donald Tramp u subotu ujutro, izrekavši pohvalu “hrabrim vojnicima” koji su izvršili misiju, piše The Hill.

Hrabri ratnici naše zemlje sinoć su spasili američkog taoca u Nigeriji. Naša nacija pozdravlja hrabre vojnike koji stoje iza odvažne noćne akcije spašavanja i slavi siguran povratak još jednog američkog državljanina”, tweetao je.

Pentagon je potvrdio da je tokom subote započeo uspješnu operaciju oslobađanja američkog taoca zadržanog na sjeveru Nigerije.

Dužnosnici u početku nisu imenovali spašenog američkog državljanina, ali više je novinskih izvora identificiralo tu osobu kao Philipa Waltona (27). Viša savjetnica Bijele kuće Ivanka Tramp i Nacionalni centar za protuterorizam kasnije su na Twitteru potvrdili identitet taoca.

“Američke snage su provele operaciju spašavanja talaca tokom ranih sati 31. oktobra u sjevernoj Nigeriji kako bi oslobodile američkog državljanina kojeg je kao taoca držala skupina naoružanih muškaraca. Ovaj američki državljanin je na sigurnom i sada je pod skrbništvom američkog State Departmenta. Tokom operacije nije bilo ozlijeđenih američkih vojnih osoba”, rekao je Jonathan Hoffman, pomoćnik ministra odbrane za javne poslove.

„Cijenimo podršku naših međunarodnih partnera u provođenju ove operacije. Sjedinjene Države nastavit će štititi naše ljude i naše interese bilo gdje u svijetu ”, dodao je.

Ivanka Trump zahvalila je onima koji su sudjelovali u misiji tweetujući: “NIKADA nećemo napustiti nijednog Amerikanca koji je uzet kao talac!”

(Global CIR)

Komentiraj